Šport > Nogomet
1326 ogledov

Veliki pretresi v Romi, Mourinhu grozi noga

Mourinho Epa
Roma, trenutno šele deseta ekipa italijanske Serie A, je za več tednov ostala brez poškodovanega Paula Dybale. Vse glasnejše so tudi govorice, da bi lahko Jose Mourinho kmalu ostal brez službe.

Paulo Dybala bo mesec dni na stranskem tiru, potem ko so v strokovnem štabu italijanskega nogometnega prvoligaša Rome danes razkrili, da je argentinski napadalec utrpel poškodbo. Dybala si je poškodoval kolenske vezi na tekmi italijanskega prvenstva serie A pri Cagliariju, na kateri je Roma zmagala s 4:1.

Dybala je v 40. minuti v solzah zapustil igrišče po trčenju z Matteom Pratijem.

Kot so sporočili iz Rome, so med zdravniškim pregledom ugotovili zvin medialne kolateralne vezi v levem kolenu, kar pomeni, da bo z zelenic odsoten približno štiri tedne.

Dybala | Avtor: Epa Epa

Dybala bo verjetno izpustil gostovanje Rome pri Interju 29. oktobra, vendar bi se moral vrniti v akcijo za rimski derbi z Laziem dva tedna pozneje.

Roma trenutno zaseda deseto mesto v serie A z 11 točkami po nič kaj spodbudnem začetku sezone, zaradi česar so se pojavile špekulacije, da bi vodilni možje Rome lahko odpustili trenerja Joseja Mourinha, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na vrhu razpredelnice sta milanska kluba, Milan ima 21 točk, Inter pa 19.

Mourinho | Avtor: Epa Epa

Dybala, svetovni prvak z argentinsko reprezentanco, bo moral izpustiti tudi dve tekmi južnoameriških kvalifikacij za mundial 2026 proti Paragvaju in Peruju.

Argentinski selektor Lionel Scaloni je namesto njega vpoklical osrednjega branilca francoskega Lensa, Facunda Medino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.