Šport > Nogomet
23 ogledov

''Vem, da potrebujem rezultate''

Rodgers Sunderland Liverpool EPA
Strateg "Redsov" je pod pritiskom po slabem začetku nove sezone in številnih dragih okrepitvah, toda špekulacije v medijih umirjenega Severnega Irca ne skrbijo.

Liverpoolov trener Brendan Rodgers pravi, da ga špekulacije o prihodu številnih naslednikov na njegovo mesto ne skrbijo pretirano, a priznava, da morajo rdeči začeti zmagovati.

Rodgers je v zadnjih tednih pod vedno večjim pritiskom po porazih z West Ham Unitedom in Manchester Unitedom, ki sta mu sledila še nedeljski remi z Norwich Cityjem in sredino dramatično napredovanje po izvajanju enajstmetrovk proti četrtoligašu Carlisle Unitedu v ligaškem pokalu.

Jürgen Klopp, ki je poleti zapustil Borussio Dortmund, poleg Nemca pa tudi Carlo Ancelotti, Italijana je po koncu zadnje sezone odpustil Real Madrid, sta dve veliki imeni, ki ju povezujejo z vročim stolčkom na Anfieldu, toda Rodgers meni, da je to nekaj vsakdanjega.

"Ko si trener takšnega kluba, potem bodo vedno špekulacije o tvoji službi, še posebej takrat, ko ne zmaguješ," je Rodgers dejal na novinarski konferenci pred sobotno domačo tekmo proti Aston Villi.

"Veliko boljši trener sem (kot takrat, ko je prišel v klub pred tremi leti, op. a.), toda vem, da potrebujem rezultate."

Rodgers je trudi potrdil, da bodo nekdanji napadalec Ville Christian Benteke, še ena poletna okrepitev Roberto Firmino in hrvaški reprezentančni branilec Dejan Lovren vsi izpustili tekmo z Birminghamčani zaradi poškodbe.

Firminu, ki je poleti v klub prišel za okoli 30 milijonov funtov odškodnine, je najbrž "nekaj počilo v hrbtu", je dodal Rodgers, medtem ko klub čaka na natančnejšo diagnozo, Brazilec pa je moral zavrniti vpoklic v reprezentanco pred kvalifikacijskima tekmama za uvrstitev na SP 2018.

Komentarjev 1