Šport > Nogomet
14 ogledov

Vprašanja predvsem v napadu

Bosta Tim Matavž (levo) in Milivoje Novaković (desno) glavni napadalni dvojec Ma Dejan Mijović
Pred novim ciklusom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki se za Slovenijo začnejo v petek proti Severni Irski, se glede zasedbe Matjaža Keka pojavlja nekaj dilem.

1. Kdo ob Novakoviću?
V prejšnjih kvalifikacijah je selektor Matjaž Kek v napadu ob Milivoju Novakoviću zaupal Zlatku Dediću, na svetovnem prvenstvu ga je iz postave izrinil Zlatan Ljubijankić, na prijateljski tekmi proti Avstraliji pa je začel Tim Matavž. Tisti, ki bo v postavi v petek, bo v prednosti v prihodnje.

Letos štirikrat
Slovenska reprezentanca bo v tem koledarskem letu odigrala štiri tekme. Po Severni Irski sledijo Srbija (Beograd, 7. 9.), Ferski otoki (Ljubljana, 8. 10.) in Estonija (Talin, 12. 10.).

2. Uveljaviti Iličića
Josip Iličić
je v zadnjem mesecu postal najbolj vroč nogometaš pri nas. Glede na trenutno formo se bo Kek težko uprl skušnjavi, da 22-letnega Kranjčana čim prej pošlje v ogenj.

3. Luknja na sredini
Težave predstavlja tudi dejstvo, da Aleksander Radosavljević na položaju zadnjega veznega igralca nima prave alternative. Če bo izkušeni Kranjčan kakšno tekmo moral izpustiti, je v tem trenutku njegov prvi namestnik Armin Bačinović, saj ima Rene Krhin že nekaj časa težave s poškodbo in pomanjkanjem igralnega časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.