Šport > Nogomet
3951 ogledov

Vročekrvneži poslali zlovešče svarilo upravi

stadion JNA Partizan loža X Uničena loža na stadionu Partizana.
Eden največjih klubov naše širše regije ima velike težave.

Beograjski Partizan je, vsaj kar se tiče nogometne sekcije, že videl boljše čase. Nekdanji podprvak Evrope ter večkratni jugoslovanski in srbski prvak v zadnjih letih namreč stopica za sosednjo Crveno zvezdo, ki bo tudi letos igrala skupinski del Lige prvkaov.

Črno-beli so bili v letošnjih evropskih kvalifikacijah neuspešni in tako se jim je izmaknila celo Konferenčna liga, medtem ko bosta od srbskih klubov v mednarodnih tekmovanjih nastopala tudi TSC iz Bačke Topole in beograjski Čukarički.

Prav slednji je v soboto pripravil presenečenje in na svoji zelenici ugnal Zvezdo (2:1) ter ji tako zadal že drugi poraz v prvenstvu. S tem je Partizanu ponudil priložnost, da ob zmagi na nedeljski večerni tekmi proti Radniku iz Surdulice celo z odigrano tekmo manj prehiti večne rivale.

Od Terazij do Humske

A to dejstvo ni pomirilo navijačev Partizana. Slednji že več mesecev glasno zahtevajo odstop po njihovem mnenju nesposobne uprave na čelu s predsednikom Milošem Vazuro. Očitajo ji nespametno kadrovanje in splošno brezbrižen odnos do kluba.

Že pred zadnjo evropsko tekmo proti Nordsjællandu so Grobari, kot pravijo najbolj vročekrvnim pristašem Partizana, organizirali velik protest, ko so s spremljavo pomenljivih napevov korakali od Terazij do Humske, kjer stoji stadion črno-belih.

Pred srečanjem z Radnikom so izvedli pravo "gverilsko" akcijo. Vdrli so na stadion in povsem uničili ložo, kjer imajo mesto veljaki, na čelu z vodstvom kluba. Raztrgali so stole in prostor popisali s parolami, ki pozivajo upravo k odhodu.

Uprava Partizana zaradi napetih odnosov z navijači sicer že nekaj časa ne obiskuje tekem nogometnega moštva, tako da loža večinoma ostaja prazna. A sporočilo je doseglo namen.

Partizan je na sklepni tekmi 7. kola srbske Superlige proti Radniku po preobratu, potem ko je ob polčasu zaostajal z 0:2, prišel do zmage (3:2) in se povzpel na drugo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:48 18.september 2023.

    Pa koga to zanima lepo vas prosim