Šport > Nogomet
83 ogledov

Začenja se najbolj kontroverzno SP v zgodovini

SP 2022 Katar 2022 mundial Profimedia
Danes ob 17. uri po slovenskem času se bo začela prva tekma 22. svetovnega prvenstva v Katarju.

Nogometni reprezentanci gostitelja Katarja in Ekvadorja bosta ob 17. uri v Al Koru odprli 22. svetovno prvenstvo. Naslov na turnirju, ki bo šel v zgodovino kot najdražji doslej in eden bolj kontroverznih, brani Francija, ki je pred dobrimi štirimi leti v Rusiji v finalu premagala Hrvaško.

Na turnirju, ki je bil veliko pred začetkom pod udarom kritik zaradi domnevnem korupcije ter kršenja človekovih pravic, še zadnjič nastopa 32 reprezentanc, čez štiri leta bo v ZDA, Mehiki in Kanadi tekmovalo 48 ekip. Iz osmih skupin se bosta po dve najboljši prebili v izločilne boje. Finale bo 18. decembra v Lusailu.

SP 2022 Katar 2022 mundial | Avtor: Profimedia Profimedia
Uvodno tekmo bo sodil Italijan Daniele Orsato, sicer pa bo med 36 glavnimi sodniki tudi Slovenec Slavko Vinčić, med 69 pomočniki pa še Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

Na stavnicah in med poznavalci prevladuje mnenje, da je napočil čas za južnoameriško slavje, prvo po letu 2002, ko se je veselila Brazilija. Prav ta je tudi glavna favoritinja na stavnicah z Neymarjem na čelu.

V ožjem krogu pa so še Argentina z Lionelom Messijem, Anglija s Harryjem Kanom in Francija s Kylianom Mbappejem in Karimom Benzemajem, vendar je bilo v zadnjem času kar nekaj namigovanj o nesoglasjih v francoski ekipi, kar bi lahko vplivalo na končni izplen.

Velik izplen pa pričakuje Mednarodna nogometna zveza, ki napoveduje najboljše prvenstvo doslej in tudi najbolj gledano. Predsednik Fife Gianni Infantino je napovedal, da si bo obračune na SP 2022 skupno ogledalo rekordnih pet milijard ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice