Šport > Nogomet
2348 ogledov

Zahović v polno, nato legendarni igralec zadel s svoje polovice

Lukas Podolski Profimedia
Nekdanji nemški reprezentant še zna nameriti v polno.

Lukas Podolski je junija dopolnil 37 let, a nekdanji nemški reprezentant, ki je za elf zbral kar 130 nastopov in pri tem zabil 49 zadetkov, še naprej blesti. Tako se je izkazal tudi na zadnji tekmi poljskega prvenstva, ko je njegov Gornik Zabrze gostoval pri precej višje uvrščenemu Pogonu iz Sczecina.

Gostje so dobro odprli dvoboj in povedli že v peti minuti, a je za gostitelje nato pred koncem prvega polčasa v polno nameril slovenski reprezentant Luka Zahović za 1:1 (v videu od 1:04 dalje).

Na glavni odmor se je tako odšlo z neodločenim izidom, a so v drugih 45 minutah prevladovali nogometaši Gornika. Gostje so tako do 56. minute dosegli še dva zadetka, piko na i k zmagi pa je 15 minut kasneje posvali Podolski z izjemnim zadetkom s svoje polovice igrišča. Domači vratar se je sicer še skušal vrniti v gol, a je bil prekratek (od 2:01 dalje).

Podolski je v svoji karieri igral za številne klube, največje pečate pa je pristil pri matičnem Kölnu, Bayernu, Arsenalu in Galatasarayju. Po igranju za slednjega je tri leta prebil na Japonskem (Vissel Kobe), se za kratko vrnil v Turčijo (Antalyaspor), kariero pa bo najverjetneje sklenil na Poljskem. V tej sezoni je na 12 nastopih zbral štiri zadetke in 5 asistenc ter je tako nepogrešljiv član Gornika.

Ta je po nepopolnih 16. krogih uvrščen na 11. mesto, Pogon je četrti, zbral je 26 točk, enako kot tretji Widzew Lodž. Z 31. točkami je druga Legia, prepričljivo pa vodi Raków Częstochowa, ki lovi svoj prvi naslov poljskega prvaka. V zadnjih dveh sezonah je omenjeni klubna koncu prvenstva osvojil drugo mesto. Še v sezoni 2016/17 je Rakow nastopal v tretjem razredu poljskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.