Šport > Nogomet
2805 ogledov

Zahovićeva gesta namenjena trenerju

luka zahović YouTube
Mladi slovenski napadalec Luka Zahović se je opravičil za svojo reakcijo po doseženem golu na tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Zrinjskemu.

Aktualni slovenski prvak Maribor je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi premagal Zrinjski (1:2) in si pripravil lepo izhodišče pred povratno tekmo na domačem igrišču.

Vijoličaste je v 43. minuti srečanja v vodstvo popeljal Luka Zahović, minuto pred iztekom rednega dela pa je za izenačenje poskrbel Ognjen Todorović. Končni izid je v 93. minuti postavil rezervist Marcos Tavares ki je bil natančen z bele točke.

Liga prvakov Šport Maribor do zmage proti Zrinjskemu

Maribor je tako na najboljši možen način odgovoril na provokacije domačega trenerja Blaža Sliškovića, ki je v izjavi pred tekmo namignil, da je Maribor na evropski generalki z ruskim Krasnodarjem deloval "smešno" in dodal: "Glede na to, kar sem videl, sem bolj sproščen kot prej. Maribora se nam ni treba bati."

Blaž Slišković Tekmeci iz BiH Šport Trener Zrinjskega o "smešnem" Mariboru

Besede so razjezile nekatere nogometaše slovenskega prvaka, med njimi tudi strelca uvodnega zadetka tekme, ki je po doseženem golu s prstom prekril usta in nekomu dal vedeti, naj v prihodnje drži jezik za zobmi.

Gesta je bila namenjena prav trenerju Zrinjskega, je za spletno stran slovenskega prvaka priznal Zahović. "Rad bi se opravičil za potezo po doseženem golu proti domači klopi. Določene izjave njihovega trenerja v zadnjih napovednikih niso bile najbolj primerne," je povedal 21-letnik.

luka zahović | Avtor: YouTube YouTube

"Naš način je drugačen, mi smo pred tekmo spoštljivi in raje govorimo na igrišču, kljub temu pa se ne bi smel tako odzvati. V tistem trenutku, med dramatično, čustveno tekmo, je šlo za adrenalinsko reakcijo in nisem ravnal prav. To je del nogometa, a mi je danes žal in bi rad posredoval opravičilo trenerju Zrinjskega Blažu Sliškoviću, nogometni legendi na prostoru nekdanje skupne države. Veseli pa najpomembnejše spoznanje, da smo pokazali, da smo boljša ekipa in to želimo potrditi tudi na povratni tekmi," je dodal slovenski napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.