Šport > Nogomet
11 ogledov

Zapornik igra profesionalni nogomet

maksim molokjedov 24sata
Maksim Molokjedov ima povsem drugačen delovni dan od večine drugih profesionalnih nogometašev. 24-letni Rus do 15. ure opravi trening in poje kosilo, nato pa se vrne nazaj v zapor ...

Maksim Molokjedov pa ni zaprt v Rusiji, kjer bi mu bilo igranje profesionalnega nogometa kot zaporniku vsekakor onemogočeno, ampak kazen prestaja v Čilu. Pred dobrima dvema letoma je podpisal pogodbo z ruskim drugoligašem Pskov-747, kmalu nato pa odpotoval v Ekvador, iz katerega pa se je želel vrniti domov preko Čila. Tam pa so ga, na letališču v Santiagu, policisti in cariniki "dobili" s kar tremi kilogrami kokaina, ki ga je skušal pretihotapiti nazaj v Rusijo v otroških knjigah.

Poizkus se mu torej ni posrečil, zato je bil obsojen na triletno zaporno kazen. "Zapor je grozen, če pa ob tem še ne znaš jezika, potem se res lahko le ubiješ. Skoraj sem znorel," je povedal Molokjedov, ki pa ga je iz težke situacije izvlekel - nogomet.

Njegovo "švercanje" očitno ni ovira za čilenske klube. Na zaporniškem turnirju so ga opazili skavti in mnogi so hitro želeli podpisati z njim pogodbo. S svojimi preigravanji in ubijalsko desnico je pritegnil pozornost mnogih, v svoje vrste ga je uspel zvabiti klub Santiago Morning.

"V zaporu je težko igrati. Malo je prostora in biti moraš zelo hiter," je glede kvalitete nogometa med zaporniki povedal Molokjedov. Sprva so mu sojetniki za učenje driblingov ponujali deodorante in milo, sedaj pa že igra v profesionalnem moštvu. Kmalu bo lahko igral tudi prvenstvene tekme, saj zakon dovoljuje, da lahko jetniki, ki so odslužili že večji del svoje kazni, ob vikendih dobijo prost izhod. Za sedaj ga na treningih spremlja paznik, ki ga po končanem treningu in kosilu odpelje nazaj v njegovo "domovanje".

V Južni Ameriki, ki je nora na nogomet, je v povezavi z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu očitno možno vse. V Čilu je trenutno zanimanje za Molokjedova večje kot za zvezdnika Barcelone Alexisa Sancheza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.