Šport > Nogomet
4019 ogledov

Zelo slab dan za Joséja Mourinha

Jose Mourinho Epa
Sloviti nogometni trener se je v središču pozornosti znašel zaradi dveh neposrečenih dogodkov.

Portugalski nogometni trener José Mourinho se je s španskim tožilstvom zaradi davčne utaje pogodil za enoletno zaporno kazen, ki mu je sicer ne bo treba "odsedeti", ter denarno kazen v višini skoraj dveh milijonov evrov, so danes razkrile španske oblasti.

56-letni trener, trenutno je brez službe, potem ko je predčasno končal trenersko delo v Manchester Unitedu, je obtožen davčne utaje v letih 2011 in 2012, ko je kot trener vodil madridski Real.

Jose Mourinho Prepoved Šport Mourinho v novi vlogi, a bo moral biti previden

Mourinho je v ponedeljek zvečer nehote postal še zvezdnik spleta v kategoriji smešnih športnih zgodb. Portugalca so na tekmo ruske hokejske lige v predmestje Moskve povabili pri ekipi Avantgard Omsk, kjer je sodeloval pri marketinški akciji kluba, zvečer pa si je ogledal še tekmo s St. Peterburgom. Na njej je imel čast, da je vrgel prvi plošček, toda častna naloga se je končala z nič kaj častnim padcem.

Ko je 56-letni nogometni trener vrgel plošček in se obrnil na rdeči preprogi, se je ta pod njim zvila, Portugalec pa je telebnil po tleh oziroma po ledu. Na pomoč sta mu priskočila oba kapetana, domači Jevgenij Medvedjev in gostujoči Pavel Dacjuk, Medvedjev pa mu je nato pred odhodom z ledu v roke stisnil še plošček, kot je običaj pri takšnih slavnostnih metih na začetku hokejskih tekem.

Komentarjev 3
  • porko2 18:37 05.februar 2019.

    Tepih je pač drsel, ker je bil postavljen na led. In kaj je tukaj spornega. Mourinjo ima isto srečo kot Kobal. Vsi so čakali slovensko zavist, da bi mu "spodrsnilo" in takrat so vsi navalili čez njega. Kobal si ga ...prikaži veča je res sam sebi "vtaknil" ampak je še vedno NAJ.

  • McClain 14:33 05.februar 2019.

    celo sezone ma slabe, en dan gor al dol.