Šport > Nogomet
11 ogledov

Žigić odlično pozna Maribor

Radosavljevic Zigic EPA
Nikola Žigić je rahlo presenetljivo ostal v Birminghamu, njegovemu izpadu v drugo angleško ligo navkljub. Slovenske državne prvake, četrtkove nasprotnike v 2. kolu skupinskega dela Evropske lige, pozna odlično, zatrjuje.

Eden prvih zvezdnikov ekipe Birminghama, drugoligaša, ki se je zavoljo zmage v finalu angleškega ligaškega pokala zavihtel v Evropsko ligo, Nikola Žigić je navdušen, ker se je na igrišče vrnil po kar polletni odsotnosti. Srbski reprezentant bo v Ljudskem vrtu, seveda pa ne ve, ali bo igral. "Mislim, da bi bili presenečeni, kako dobro poznam Maribor in njegove nogometaše. Lahko rečem le to, da ima trenutno zelo dobro ekipo in da temu klubu dobro ekipo, ki je še posebej nevarna na domačem igrišču, uspe sestaviti praktično vedno. Poznam veliko igralcev, ki so gostovali v Mariboru, tudi sam sem proti tej ekipi igral še v času, ko sem nosil dres Crvene zvezde. Nikakor nam ni bilo lahko, prav tako so imeli težave vsi moji omenjeni znanci. Spremljal sem nastope Maribora v tej sezoni in soigralcem večkrat zagotovil, da nas v Sloveniji čaka težko delo," je povedal za Ekipo.

Žigić odlično pozna tudi Zlatka Zahoviča, ki je tako kot on nastopal za Valencio. Zlatkovo vlogo na položaju športnega direktorja ocenjuje kot … "Izjemno, izjemno, izjemno, izjemno. V Zlatkovem primeru gre za slovenske razmere za nekakšen kult osebnosti, za človeka, ki je z razkošnim talentom in z velikim trudom zgradil svojo podobo in ki ga nadvse spoštujejo celo tisti ljudje, ki ga na videz ne marajo. Ugled tega nekoč odličnega nogometaša je zelo velik tudi zunaj slovenskih meja, kar je za Maribor, ki išče prostor pod nogometnim soncem, lahko odločilnega pomena."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.