Šport > Nogomet
94 ogledov

Znan uradni datum nadaljevanja Serie A, čaka se le potrditev vlade

josip iličić Epa
Italijanski prvoligaši si želijo nadaljevanje lige 13. junija.

Potem ko so italijanski nogometni prvoligaši danes dobili zagotovilo, da bodo 18. maja lahko začeli skupne treninge, so se sami na videokonferenci strinjali, da bi zaradi novega koronavirusa prekinjeno sezono nadaljevali 13. junija, je sporočilo vodstvo lige. Na omenjeni datum bodo nadaljevali pod pogojem, da bodo dobili zeleno luč vlade.

samir handanović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V elitni italijanski ligi nastopa 20 klubov. Vodilna Juventus s 63 točkami ter Lazio z 62 točkami sta to sezono odigrala po 26 tekem, tretjeuvrščeni milanski Inter Samirja Handanovića pa tekmo manj in ima 54 točk.

Za mnoge najbolj všečna ekipa sezone Atalanta iz Bergama, pri kateri v zadnjih letih nase zelo opozarja Josip Iličić, je prav tako odigrala 25 tekem in na četrtem mestu zbrala 48 točk.

Valter Birsa zlom roke | Avtor: Epa Epa

V elitni italijanski ligi so od Slovencev še Valter Birsa (Cagliari, 12.), Jasmin Kurtić (Parma, 9.), Žan Majer (Lecce, 18.) in Rok Vodišek (Genoa, 17.)

Zaradi pandemije so športna tekmovanja v Italiji prekinili 9. marca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice