Šport
7528 ogledov

Noro: Dončić z Dallasom še letos prihaja v Evropo

Luka Dončić Profimedia
Kar se je ugibalo že dalj časa, je zdaj postalo uradno. Dallas bo z Luko Dončićem gostoval v Evropi!

Ameriški mediji poročajo o tem, da bo ekipa Dallas Mavericks na čelu s prvim zvezdnikom Luko Dončićem 10. oktobra letos gostovala v Madridu, kjer bo v sklopu predsezone odigrala revijalno tekmo z Real Madridom. Prizorišče bo slovita madridska arena WiZink Center. Prizorišče seveda ni naključje in kaže na to, kako pomembno vlogo ima Dončić v Dallasu.

Španska prestolnica Madrid je mesto, kjer je Dončić preživel svojo mladost pred polnoletnostjo, in mesto, v katerem se je rojeni Ljubljančan izoblikoval v izjemnega košarkarja.

Dončić je kariero poklicnega košarkarja začel prav v Realu, v Madrid se je preselil že pri vsega 13 letih. Že kot mladi košarkar je dobil pomembno vlogo v klubu, s katerim je pokoril vso Evropo. Bil je izbran tudi za najboljšega košarkarja rednega dela Evrolige, postal pa je tudi MVP finala Evrolige maja 2018. Z 19 leti je postal najmlajši košarkar, ki je dobil naziv MVP rednega dela Evrolige.

Podrobnosti Dallasovega izleta čez lužo sicer še niso povsem razkrite, najverjetneje pa bo prišel v istem "paketu" kot potovanje v Abu Dabi, kjer bo Dallas prav tako odigral nekaj tekem. 

Luka Dončić Divja tekma Šport Luka ugnal prvega tekmeca, skupaj z Irvingom sta dosegla 82 točk Luka Dončić Kyrie Irving Pod pritiskom Šport Irving iskreno o tegobah igranja z Dončićem Navijači besnijo Šport Dončić komentiral Irvingovo potezo v zadnji sekundi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.