Šport
2453 ogledov

Noro, za kaj se poteguje Slovenija, če se uvrsti med hokejsko elito

Slovenska hokejska reprezentanca Epa
Madžarska in Slovenija sta pred skupno kandidaturo za hokejsko SP elitne divizije.

Slovenija in Madžarska napovedujeta skupno kandidaturo za hokejsko svetovno prvenstvo elitne divizije prihodnje leto, poroča časnik Delo. Pogoj je, da se obe reprezentanci na letošnjem SP prve divizije v Ljubljani, prav danes je na vrsti medsebojni obračun, uvrstita v najvišji rang hokejskega tekmovanja.

Kot še poroča časnik, bi bili zaradi boljše infrastrukture polfinala in finale v Budimpešti, čeprav je zamisel o skupni kandidaturi v osnovi slovenska. Hokejska dvorana v Budimpešti s kapaciteto 20.000 gledalcev namreč sodi med največje v Evropi, v Stožicah se pripravljajo na projekt za 9.000 gledalcev.

Slovenska hokejska reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Nasproti slovensko-madžarski kandidaturi naj bi stala skupna kandidatura Latvije in Finske, ki imata daljši status v najvišjem kakovostnem razredu svetovnega hokeja in s tem prednosti. Po drugi strani pa tej kandidaturi ne gre na roke dejstvo, da bo Finska letos že četrtič v zadnjih 12 letih gostitelj SP.

Kot je v pogovoru za Delo potrdil generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec, je velika prednost slovenskega dela kandidature dejstvo, da bi reprezentance bivale v neposredni bližini ledene ploskve v Stožicah, zelo blizu je tudi vadbena dvorana, ki bi bila v Tivoliju.

Aktualna slovenska vlada je že odobrila sredstva za prijavo kandidature. Pri samem proračunu tekmovanja, pa bo večji delež krila Madžarska, saj bo imela s končnico tudi najatraktivnejši del prvenstva. Nazadnje pred pandemijo je proračun prvenstva na Slovaškem leta 2019 znašal 20 milijonov evrov.

Acroni Jesenice Velike spremembe Šport Tudi Jeseničani na pragu ene najmočnejših evropskih lig HK SŽ Olimpija Prvič v zgodovini Šport Olimpija bo naslednje leto nastopala v Ligi prvakov!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.