Šport
27 ogledov

Nov napad na Frooma

Chris Froome EPA
Navijači na Dirki po Franciji so se znova "izkazali" z nešportno potezo. Nekdo od njih je poskušal pljuniti nosilca rumene majice Chrisa Frooma.

Britanec Chris Froome je bil na včerajšnji etapi v težavah, ko ga je na zadnjem klancu pred ciljem napadel drugouvrščeni v skupnem seštevku Nairo Quintana. Kolesar rojen v Keniji je na najboljši način poizkusil odgovoriti na napad. Pri tem so ga številni navijači spodbujali, našli pa so se tudi takšni, ki jim to ni niti prišlo na pamet.

Kolesarja, ki ga nekateri zaradi suverene predstave v Pirenejih obtožujejo jemanja nedovoljenih poživil, je tako eden od gledalcev poskušal pljuniti, še kar nekaj pa mu je med lovom svoje nestrinjanje pokazalo z raznimi gestikulacijami.

Froome tokratnega incidenta ni opazil, nanj so ga opozorili šele novinarji. "Smo predvsem ljudje, šele nato športniki. Gledalci bi si to morali zapomniti. Ne moreš priti na dirko, da bi v nekoga pljunil, ga udaril ali obmetaval z urinom. To ni sprejemljivo," je dejal vodilni na Touru. V 14. etapi so sicer vanj vrgli posodo z urinom, že štiri etape prej pa je nekdo udaril njegovega moštvenega kolega pri ekipi Sky Richieja Porta.

 

Froome je bil po včerajšnji preizkušnji besen tudi na zmagovalca etapa Vincenza Nibalija, ki je odločilni napad sprožil v času, ko je imel nosilec rumene majice tehnične težave s kolesom. Po etapi je stopil do Italijana, pogovor pa ni bil prijeten. Morski pes iz Messine sicer besed ni želel ponoviti, saj naj bi šlo za grde kletvice. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.