Šport
35 ogledov

Ob pomoči navijačev do pomembne zmage

Slovenija Srbija EuroBasket Stožice Ljubljana Saša Despot
V dvobojih proti Franciji in Srbiji so imeli slovenski centri veliko dela. Medtem ko so v četrtfinalnem obračunu svojo premoč uveljavili močni Francozi, so Slovenci veliko bolje odigrali proti izkušenim Srbom.

"Ni nam bilo lahko, saj so Srbi dobra reprezentanca. Po bolečem porazu s Francijo se je bilo težko pobrati, a nam je ob pomoči naših zvestih navijačev uspelo doseči zmago, ki nas pelje na svetovno prvenstvo," je po zmagi proti Srbiji z 92:74 povedal Mirza Begić, ki se je uspešno kosal z močno centrsko linijo nasprotnikov.

Poraz pustil posledice

Novi član Olympiakosa je Srbom nasul deset točk, ob tem pa zbral še šest skokov in dve blokadi. Po porazu s Francijo je zaspal šele v jutranjih urah: "Zaspal sem okrog štirih zjutraj, spal pa sem do enajstih. Ni nam bilo lahko, saj takšne tekme pustijo fizične in psihične posledice."

Slovenci so si z zmago proti Srbiji že zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji, kljub temu pa je Begić odločen, da bodo letošnji EuroBasket končali v zmagovalnem slogu: "Evropsko prvenstvo želimo končati z zmago!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.