Šport
112 ogledov

Odličen začetek zmajev in železarjev

SŽ Olimpija Facebook
Slovenska kluba sta bila uspešna na prvih tekmah končnice Alpske hokejske lige.

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi četrtfinalni tekmi alpske lige premagali Ritten (3:0). V četrtfinalu moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v sredo na Južnotirolskem.

Ljubljanski klub je bil med četverico, ki si je kot prva po rednem delu zagotovila neposredno uvrstitev. Pri izbiri tekmeca za četrtfinale, izbrali so kot drugi za Pustertalom, so se v ljubljanskem taboru v petek odločili za Ritten, čeprav bi lahko teoretično poskrbeli tudi za slovenski obračun z Jeseničani. Z Rittnom imajo zeleno-beli letos pozitivne izkušnje, na prvi tekmi rednega dela so septembra zmagali s 5:1, v gosteh pa februarja prav tako s 5:1.

Danes so bili večji del dvoboja domači boljši, toda dolgo so se gostje odlično upirali v obrambi, v vratih pa je bil razpoložen Thomas Trangust (na koncu je imel 43 obramb). Zmaji so nizali priložnosti, dvakrat zadeli okvir vrat, bili tudi sami pred vratarjem, zadeli pa niso vse do 35. minute, ko je iz bližine plošček v mrežo spravil kapetan Aleš Mušič. Le tri minute pozneje so domači kronali še številčno prednost, strelec je bil po lepi akciji Miha Zajc.

V zadnji tretjini so se gostje prebudili, postajali vse nevarnejši, obenem pa skušali z grobo igro spraviti tekmece iz tira. Domači niso izkoristili prednosti dveh igralcev, so pa zdržali brez prejetega gola do konca; v zadnji minuti so hokejisti Rittna zaigrali brez vratarja, toda prazen gol je izkoristil Mušič in potrdil zmago.

Tekme v četrtfinalu bodo še 20., 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Hokej gol plošček Pogodba Šport Kopitar dobiva slovensko družbo v NHL

Gašper Glavič Sij Acroni Jesenice | Avtor: Facebook Facebook

Hokejisti moštva Sij Acroni Jesenice so četrtfinale odprli z zmago v gosteh proti Asiagu (1:2). 

Jeseničani so do četrtfinala regionalnega tekmovanja prišli prek kvalifikacij, potem ko so v rednem delu tekmovanje končali na osmem mestu. V kvalifikacijah so v dveh tekmah in po dveh zmagah s 3:0 izločili Wipptal iz Vipitena. Jeseničani kot kvalifikanti niso mogli izbrati tekmeca za četrtfinale, pri izbiri so celo ostali zadnji, tako da Asiago kot četrti po rednem delu ni imel druge izbire. Z lanskimi zmagovalci tega tekmovanja imajo Jeseničani v tej sezoni polovičen izkupiček, jeseni so doma zmagali po podaljšku, februarja pa v gosteh izgubili po kazenskih strelih.

Tudi danes je bil boj v Asiagu trd in izenačen. Moštvi sta bili enakovredni, Jeseničani pa so prvi povedli, ko je v 12. minuti v polno zadel Gašper Glavič. Nadaljevanje je bilo podobno ostro in tudi precej grobo, saj sta si obe ekipi prislužili precej izključitev. A številčne prednosti ne Asiago ne Jesenice nista znala izkoristiti, razpoložena pa sta bila tudi vratarja, pri domačih Frederic Cloutier, pri gostih pa Matthew Climie. A sredi tekme je, celo ob igralcu manj na ledu, gostujočega le premagal Allan Mark Naclerio.

Ko je že kazalo, da bo šla tekma v podaljške, saj v zadnjem delu dolgo ni bilo nobenega zadetka, pa so nato slovenski prvaki le dosegli odločilni zadetek. V 58. minuti je zadel Jaka Sodja, minimalne prednosti gostov pa domačim kljub poskusu brez vratarja zadnje pol minute ni uspelo nadoknaditi in prednost v četrtfinalu so si zagotovili slovenski hokejisti.

Alpska liga, četrtfinale (prve tekme):

SŽ Olimpija - Ritten 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)  /1:0/
Mušič 35., 60., Zajc 38.

Asiago - Sij Acroni Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)  /0:1/
Naclerio 31.; Glavič 12., Sodja 58.

Val Pusteria - Cortina 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)  /1:0/
Salzburg II - Lustenau 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.