Šport
21 ogledov

Đoković po revanšo proti Federerju

novak đoković indian wells EPA
V finalu teniškega turnirja ATP v Indian Wellsu z nagradnim skladom 6,17 milijona dolarjev se bosta pomerila Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković.

Đoković je v polfinalu s 5:7, 7:6 (2) in 6:1 premagal Američana Johna Isnerja, medtem ko je bil Federer po zgolj 62 minutah boljši od Ukrajinca Alexandra Dolgopolova s 6:3 in 6:1.

roger federer indian wells | Avtor: EPA EPA
Dvaintridesetletni Federer je v letih 2004, 2005, 2006 in 2012 zmagal na tem turnirju z nagradnim skladom 6,17 milijona dolarjev in je tako rekorder po številu naslovov. V finalu se bo pomeril z Đokovićem, gre za že 33. medsebojni dvoboj igralcev, kjer s 17:15 vodi Federer.

''Rezultati so boljši, kot sem pričakoval,'' je povedal Federer, ki je letos že zmagal v Dubaju. ''To je zelo spodbudno. Zdaj moram zadržati svoj nivo igre in sprejeti pravilne odločitve, da ne bom igral preveč ali premalo,'' je povedal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam, ki je Đokovića premagal tudi v Dubaju. ''Oba veva, kaj pričakovati, še posebej, ker sva ravno igrala v Dubaju. Mislim, da je željan zmage, saj v letošnji sezoni ni veliko igral,'' je zaključil Švicar.

Đoković upa na maščevanje

''V Dubaju je igral odlično. V polfinalu sva odigrala zanimiv obračun. Kadarkoli se srečava na igrišču, je velik izziv za oba in zmagovalca lahko odloči nekaj točk. Upam, da bom lahko igral na visokem nivoju, saj bom imel samo v tem primeru možnosti za zmago,'' pa je dejal Đoković, ki bi s tem še dodatno znižal zaostanek za Rafaelom Nadalom na lestvici ATP.

ATP Masters 1000, Indian Wells, polfinale:

Roger Federer (Švi/7) : Aleksander Dolgopolov (Ukr) 6:3, 6:1
Novak Đoković (Srb/2) : John Isner (ZDA/12) 7:5, 6:7 (2), 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.