Šport
10 ogledov

Đoković zaključil s kravato

novak đoković EPA
Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku so v moškem delu turnirja znani vsi štirje polfinalisti.

Polfinalni nastop si je z zmago nad branilcem naslova Britancem Andyjem Murrayjem prislužil Švicar Stanislas Wawrinka, zmago pa je slavil tudi Srb Novak Đoković, ki je bil boljši od Rusa Mihaila Južnija. Že v sredo sta si nastop v polfinalu zagotovila Španec Rafael Nadal, ki je premagal rojaka Tommyja Robreda, in Francoz Richard Gasquet, ki je v petih nizih strl Španca Davida Ferrerja.

Wawrinka v Federerjevi vlogi

Švicarji imajo novega teniškega junaka. Po slovitem Rogerju Federerju jih je sinoči navdušil še Stanislas Wawrinka, ki je v četrtfinalu s 6:4, 6:3 in 6:2 premagal branilca naslova in zmagovalca Wimbledona Britanca Andyja Murrayja. Wawrinka bo v polfinalu zaigral proti Srbu Novaku Đokoviću, ki je bil boljši od Rusa Mihajila Južnija s 6:3, 6:2, 3:6 in 6:0. V drugem polfinalu bosta zaigrala Španec Rafael Nadal in Francoz Richard Gasquet.

Murray: Nisem bil pravi

V tenisu je že nekaj časa znano, da lahko Wawrinka ob dobrem dnevu predstavlja težavo za vsakogar v karavani. To se je pred dvobojem zavedal tudi olimpijski prvak, wimbledonski zmagovalec in branilec naslova Murray, ki pa kljub temu ni našel orožja za Švicarja. Škot je na velikih turnirjih odigral že 146 dvobojev, šele drugič se mu je zgodilo, da si v srečanju ni priigral niti ene žogice za odvzem servisa.

"Odlično je serviral, pa tudi njegovi drugi udarci so bili fenomenalni. Neverjetno je, kolikokrat je zadel črto. Na drugi strani pa sam nisem bil pravi in nisem imel pravih možnosti. Mogoče se bi obrnilo drugače, če bi na svoj servis dobil deseto igro prvega niza, v kateri sem storil nekaj nepotrebnih napak," je dejal Murray, ki je med tekmo kazal znake živčnosti, se glasno jezil na sebe, na koncu pa vendarle športno priznal poraz: "Stanislas je bil danes vsaj za razred boljši."

andy murray | Avtor: EPA EPA
Osemindvajsetletni Wawrinka, ki na štirih največjih turnirjih še nikoli ni prišel dlje kot rojak Roger Federer, po tekmi ni skrival navdušenja. "Fantastično. Premagati Andyja v treh nizih in ob tako dobri igri, je neverjetna stvar. Defenitivno je bil odločilen prvi niz, ki je potekal v težkih, vetrovnih razmerah, zmaga v njem mi je dala samozavest," se je smejalo Švicarju, ki je v statistiko vpisal kar 45 "winnerjev".

Đoković napoveduje izenačen dvoboj

Švicarja v polfinalu čaka Đoković, ki se je še 14. zapored uvrstil v polfinale turnirja za veliki slam in sedmič zapored v polfinale turnirja v New Yorku. Do tega je prišel brez večjih težav, padec zbranosti v tretjem nizu je sicer povzročil izgubo niza, toda Srb se je hitro zbral, v nadaljevanju dvoboja pa Južniju ni dopustil niti igre.

"Tekmecu sem dovolil, da se vrne v meč, kar se ne bi smelo zgoditi. Toda na koncu se je vse končalo, kot sem si želel, z igro in rezultatom sem zadovoljen, prav tako pa moram reči, da sem na igrišču užival. Tudi zaradi fantastičnih navijačev," je bil dobre volje prvi igralec sveta, ki v medsebojnih dvobojih z Wawrinko vodi z 12:2, od Švicarja pa je bil boljši v zadnjih 11 dvobojih.

"V tem dvoboju ne bo favorita. Proti Murrayja je pokazal, zakaj se je prebil med najboljših deset igralcev na svetu. Odigral je najbrž svoj najboljši dvoboj na trdi podlagi. Zagotovo je po takih rezultatih samozavesten in nevaren. Toda tudi meni samozavesti ne manjka, v vseh dvobojih sem igral dobro, agresivno in bil dominanten. Vsekakor želim iti do konca," napoveduje izenačen boj Đoković.

Grand slam, OP ZDA, četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Mihail Južnij (Rus/21) 6:3, 6:2, 3:6, 6:0
Andy Murray (VBr/3) : Stanislas Wawrinka(Švi/9) 4:6, 3:6, 2:6
Richard Gasquet (Fra/8) : David Ferrer (Špa/4) 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3
Tommy Robredo (Špa/19) : Rafael Nadal (Špa/2) 0:6, 2:6, 2:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.