Šport > Olimpijske igre
3841 ogledov

"Trenutno nimam besed. Razočarana in žalostna sem"

kaja kajzer Anže Malovrh/STA
Kaja Kajzer se je za bronasto odličje potegovala s poškodovanim gležnjem.

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na olimpijskih igrah v Tokiu v kategoriji do 57 kg izgubila borbo za bron. Po podaljšku je bila po metu za vazari boljša Kanadčanka Jessica Klimkait, prva tekmovalka svetovne lestvice in svetovna prvakinja iz Budimpešte 2021. Kajzerjeva je imela sicer poškodovan levi gleženj.

V rednem delu štirih minut si nobena od tekmovalk ni priborila točke. Kanadčanka se je borila tudi delno nešportno, saj je bilo več kot očitno, da ima slovenska tekmovalka poškodovan gleženj, stanje pa je tekmica skušala s stalnimi brcami v levi gleženj še poslabšati.

O zmagovalki je odločal podaljšek, v katerem je po minuti in osmih sekundah z lepim metom do zmage zasluženo prišla favorizirana Kanadčanka. "Trenutno nimam besed. Razočarana in žalostna sem," je takoj po tekmi povedala slovenska reprezentantka, o razlogih za poraz pa: "Zanjo je značilno, da se obrača nizko v borbi. V tem je dobra. Ali dobiš kazni zaradi nedejavnosti ali pa padeš."

In prav s svojo taktiko je Kanadčanka že zelo zgodaj izsilila dve kazni, brc pa Kajzerjeva tekmici ni zamerila, ampak je športno priznala: "To počne ves čas in mislim, da tega ni delala danes zame posebej."

kaja kajzer | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Enaindvajsetletna Ljubljančanka je presenetila že v uvodu in premagala olimpijsko podprvakinjo Mongolko Sumiyo Dorjsuren, v drugem pa 12-let starejšo Tajvanko Chen-Ling Lien, nosilko sedmih odličij z azijskih prvenstev.

V četrtfinalu pa je bila od slovenske junakinje evropskega prvenstva v Lizboni, kjer je osvojila srebro, a se tudi huje poškodovala, boljša kasnejša zmagovalka Nora Gjakova s Kosova. Slednja je slavila po polovici dvoboja z davljenjem v parterju. "Ta borba je bila najtežja," je še dejala.

V repasažu je Kajzerjeva izkoristila novo priložnost. Izraelko Timno Nelson Levy, ki jo je ugnala že v četrtfinalu EP, je premagala po podaljšku, v katerem ji je uspel met za ipon.

Varovanka Andreja Šturbabina je dosegla doslej najboljšo slovensko judoistično uvrstitev teh iger. Adrian Gomboc je v nedeljo v moški kategoriji do 66 kg zasedel sedmo mesto. Nov pomembne dan bo na sporedu v torek, ko bo zlato iz Rio de Janeira 2016 branila Tina Trstenjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.