Šport
177 ogledov

Osaka dva tedna po porodu že začela trenirati

Naomi Osaka Profimedia
Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Naomi Osaka je vsega dva tedna po rojstvu prvorojenke začela s kondicijskim treningu.

Japonska teniška igralka Naomi Osaka, ne tako dolgo nazaj najboljša igralka na svetu, je le dva tedna po porodu začela opravljati kondicijske treninge. Osaka, ki je v karieri osvojila štiri turnirje za grand slam, ima veliko željo po čimprejšnji vrnitvi na teniška igrišča, ob tem pa je poudarila, da je bilo obdobje brez tekmovanj zanjo zelo težko.

"Nikoli ne bi spremenila tega obdobja, ko sem pričakovala otroka, a bilo mi je res težko spremljati druge, kako trenirajo in igrajo, sama pa ne morem na igrišče. Željna sem tekmovanj in tenisa in komaj čakam, da se vrnem," je povedala 25-letnica, ki je vrnitev k tenisu napovedala že v začetku prihodnjega leta.

Osaka je v karieri osvojila sedem naslovov WTA, po dvakrat pa je bila najboljša na odprtem prvenstvu Avstralije (leta 2019 in 2021) ter na OP ZDA (2018 in 2020), poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Nekdanja prva igralka sveta na lestvici WTA trenutno zaseda 436. mesto. Nazadnje je igrala septembra lani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.