Šport
9 ogledov

Petnajst dni užitkov

Ruski hokejisti bodo v Švici branili naslov iz Kanade. Žurnal24 main
V najhitrejši moštveni igri je razmerje moči že vrsto let enako. Tudi na svetovnem prvenstvu (SP) elitne skupine v Švici naj bi vrh krojili Kanadčani, Rusi, Švedi, Finci in Čehi.
"Težko bi karkoli napovedal, saj sem se v zadnjem času posvečal drugim rečem, vendar menim, da so Kanadčani vedno med največjimi favoriti. Sicer se izbrane vrste pri najmočnejših hokejskih državah iz leta v leto precej spreminjajo, tako da je težko biti pameten, vselej pa se dogajajo tudi presenečenja. Resnično ne bi koga postavil pred druge," je na vprašanje o morebitnem zmagovalcu odgovoril slovenski reprezentant Marcel Rodman , ki se je s soigralci že pomeril z vsemi zgoraj omenjenimi velesilami.

Lani so risi tako izgubili s Kanado (1:5), ki pa je na domačem prvenstvu razočarala in v finalu izgubila proti Rusiji . Izbrana vrsta javorjevih listov je tako željna maščevanja, ekipo pa tokrat sestavljajo hokejisti iz enajstih moštev NHL.

Na prvenstvu je osem favoritov. © Sportnet

 
"Kanadčani imajo izjemno ekipo, Rusi bodo poskušali ubraniti naslov, tudi Finci si ga želijo, močni bodo še Čehi z Jaromirom Jagrom. Sam sem sicer navijač Švedske in upam, da bo prišla čim dlje. Krog favoritov je zelo širok in pričakujem vrhunski hokej, ki ga bo užitek gledati," pred začetkom SP meni selektor slovenske reprezentance do dvajset let Andrej Brodnik. Ta je v širši krog favoritov uvrstil tudi domačo reprezentanco: "Švica bo na domačem ledu zelo nevarna za vse tekmece. Dolgo se je pripravljala na to prvenstvo in švicarski hokej je vedno boljši. Morda ne bo v samem vrhu, lahko pa zelo lepo presenetiti."

Množica debitantov
Za največji neznanki pred prvenstvom veljata ZDA in Švedska . Obe bosta namreč nastopili s precej novimi obrazi. Za mlado ameriško ekipo bo tako med drugim zaigral tudi hokejist univerze Boston Colin Wilson , v švedski reprezentanci pa bo prvič na SP nastopilo kar deset hokejistov. "To morda niti ni slabo. Pri njih bo želja po dokazovanju še toliko večja. Imajo pa Švedi tudi nekaj izjemnih veteranov," meni Brodnik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.