Šport
20 ogledov

Pittsburgh in Chicago bijeta bitko za vrh

pittsburgh penguins Reuters
Pittsburgh in Chicago nadaljujeta boj za prvo mesto v severnoameriški hokejski ligi NHL. Na vrhu ostaja Chicago, ki je po ponedeljkovem porazu s Kopitarjevim Los Angelesom tokrat ugnal Calgary z 2:0, Pittsburgh pa je za 13. zaporedno zmago odpravil Montreal z 1:0 in še naprej zaostaja za točko.

Tekmo v Pittsburghu je sredi druge tretjine odločil Sidney Crosby s 15. golom v sezoni, skupaj pa je zbral že kar 54 strelskih točk. Chicagu sta zmago zagotovila Nick Leddy in Brent Seabrook, ki je končni izid postavil v 38. minuti. Chicago ima zdaj iz 32 tekem 53 točk, Pittsburgh, ki je odigral dve tekmi več, zaostaja za eno.

chicago blackhawks | Avtor: Reuters Reuters
Na zahodu, kjer igrajo tudi Kopitarjevi Kralji, je pomembno zmago dosegel Edmonton, ki je po zaslugi Jordana Eberleja, ta je dosegel uvodna gola za zmago s 3:0 na gostovanju pri St. Louisu, saj je ostal v boju za končnico. Na 10. mestu za osmim mestom zaostaja za tri točke.

Anže Kopitar je bil danes prost. V krajšem premoru je aktualne prvake lige NHL, pa tudi prvake poklicne nogometne lige MLS - Los Angeles Galaxy, v torek v Beli hiši sprejel ameriški predsednik Barack Obama.

Kopitar je sprejem obeležil tudi s fotografijo na enem od socialnih omrežij. A premor bo za hokejiste Los Angelesa kratek. Po še enem prostem dnevu jih v četrtek čaka pomembno gostovanje pri neposrednem tekmecu za končnico St. Louisu.

Ostali torkovi izidi: Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3:2, Washington Capitals - New York Islanders 2:3, Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 1:4, Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:5, Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2:1 ter po kazenskih strelih Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1:0.

Liga NHL, rezultati:

Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 3:2
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 1:0
Washington Capitals : New York Islanders 2:3
Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets 1:4
Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:5
Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 2:1
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 0:3
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 2:0
Vancouver Canucks : Columbus Blue Jackets 1:0*

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.