Šport
31 ogledov

Po uboju Alžirija brez nogometa

Albert Ebosse EPA
V Alžiriji se nekaj časa ne bo igral nogomet. Takšno odločitev je sprejela alžirska nogometna zveza po tragični smrti nogometaša Alberta Ebosseja.

Do nadaljnega se v Alžiriji ne bo igral nogomet. Odločitev je bila sprejeta po tragični smrti 24-letnega kamerunskega napadalca Alberta Ebosseja, ki ga je v glavo zadel kamen po porazu kluba JS Kabylie. Igralce domačega moštva so po porazu z 1:2 proti ekipi USM Alger z raznimi predmeti obmetavali lastni navijači, ob odhodu nogometašev v tunel stadiona pa je prišlo do usodne poškodbe Kamerunca. Ta je kasneje umrl na poti v bolnišnico. 

Stadion 1. novembra 1954, ki ga sicer prenavljajo, zaradi tega je bilo tudi na voljo veliko predmetov za izživljanje nad nogometaši, je že zaprt, zdaj pa bodo vsaj za naslednji konec tedna zaprli še preostale stadione v državi. Doslej sta bili odigrani le dve koli alžirskega prvenstva.

"Odločitev je bila sprejeta v znak spoštovanja do umrlega in kot protest proti neodgovornim huliganom in fanatikom, ki zagovarjajo nasilje na stadionih. To je doseglo nesprejemljivo raven. Pri Alžirski nogometni zvezi bomo kmalu preučili strožje ukrepe, z njimi pa bo moč iz vseh tekmovanj izključiti klub, ki bi bil odgovoren za kršitev," so v sporočilu za javnost zapisali pri krovni organizaciji alžirskega nogometa.

Ta bo v sodelovanju s klubom JSK in prvoligaškim združenjem družini nesrečnega Kamerunca izplačala odškodnino v višini 10 milijonov dinarjev (95.000 evrov). Klub bo poleg tega izplačal vse plače, ki naj bi jih Ebosse zaslužil do konca pogodbe, njegovi soigralci pa se bodo v korist družine odpovedali eni mesečni plači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.