Šport
14 ogledov

''Po vrnitvi leta 2009 sem bil čist''

Žurnal24 main
Najslavnejši dopinški grešnik Lance Armstrong je v pogovoru za časnik Gazzetta dello Sport zatrdil, da po vrnitvi leta 2009 ni uporabljal prepovedanih poživil.

Nekdanji ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong, ki so ga zaradi jemanja prepovedanih poživil kaznovali z dosmrtno prepovedjo nastopanja, je v pogovoru za časnik Gazzetta dello Sport zatrdil, da je bil po vrnitvi leta 2009 čist, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Prevečkrat sem se že zlagal in tega si ne morem več privoščiti. Vzorci krvi in urina iz tega časa še obstajajo. Če jih bo kdo analiziral, tam zanesljivo ne bo našel sledi dopinga," je povedal Armstrong, ki o tekmovalnem kolesarstvu ne razmišlja več.

Ob obisku v Rimu je Američan italijanskim novinarjem zaupal, da za kondicijo skrbi z igranjem golfa in jogo. Seveda pa se ni mogel izogniti svoji dopinški zgodbi in sedmim zmagam na francoski kolesarski pentlji med leti 1999 in 2005. Teksačan zlorabe dopinga sicer ne skriva več, a še vedno poudarja, da so zanj uporabili drugačne postopke, kot je to v navadi pri športnikih.

"Vem, da sem kriv. Razumem, da so me izbrali kot simbol tega obdobja, čeprav smo bili vsi najboljši kolesarji, menedžerji in zdravniki v istem čolnu," je še dejal Američan in dodal, da ga številni obravnavajo kot "absolutno zlo", drugi pa še vedno veljajo za legende.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.