Šport
15 ogledov

Po Wimbledonu izgubil motivacijo

andy murray EPA
Britanski teniški igralec Andy Murray je priznal, da po zgodovinski zmagi v Wimbledonu težje najde pravo motivacijo.

Branilec naslova OP ZDA Andy Murray je v četrtfinalu zadnjega grand slama sezone nepričakovano izgubil proti Švicarju Stanislasu Wawrinki. Britanec je s tem postavil piko na i klavrni ameriški turneji, kjer je zbral zanj skromnih sedem zmag in tri poraze.

andy murray | Avtor: Reuters Reuters
Murray je po porazu proti Wawrinki, ki ga je ugnal s 6:4, 6:3, 6:2, športno čestital svojemu nasprotniku in priznal, da ima po zmagi v Wimbledonu nekaj težav z motivacijo.

''Ko za nekaj trdo delaš vrsto let, bo trajalo nekaj časa, da boš ponovno pripravljen trenirati na 110 odstotkih,'' je povedal Murray in dodal: ''Kar se je zgodilo po Wimbledonu, je nekaj povsem naravnega. Veliko sem treniral in odigral kar nekaj obračunov.''

Murray je z zmago v Wimbledonu, kjer je v finalu premagal Novaka Đokovića, postal prvi Britanec po letu 1936, ki je osvojil lovoriko na sveti travi All England Cluba. Med travnato sezono je osvojil dve turnirski lovoriki in kazalo je, da je poškodba, zaradi katere je odpovedal nastop na Roland Garrosu, preteklost. Kljub temu, da Škota težave s hrbtom ne pestijo več, pa je bila njegova forma po vrnitvi na trdo podlago vse prej kot prepričljiva.

''V zadnjih dveh, treh letih sem na grand slamih igral svoj najboljši tenis. Ne morem se pritoževati. Če bi mi lani pred OP ZDA nekdo rekel, da bom osvojil olimpijsko zlato in Wimbledon, bi takoj sprejel,'' je dejal 26-letnik.

Murray je čestital Wawrinki, ki bo prvič v karieri zaigral v polfinalu turnirja za grand slam, saj je Švicar na igriščih Flushing Meadowsa prikazal predstavo, ki se je ne bi sramoval niti njegov slavnejši rojak Roger Federer. ''Mislim, da je igral odlično. Dobro je serviral, zadeval črte in prikazal nekaj izjemnih udarcev. Igral je predobro,'' je priznal Škot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.