Šport
64 ogledov

Počival 20 mesecev, nato zmagal

sport 18.08.13. Usain Bolt, atlet, Usain Bolt of Jamaica celebrates after winnin sport 18.08.13. Usain Bolt, atlet, Usain Bolt of Jamaica celebrates after winnin
Atletski zveznik Jamajčan Usain Bolt je na prvi tekmi v teku na 200 m po dvajsetih mesecih zanesljivo zmagal. S časom 20,20 sekunde je v domačem Kingstonu ugnal rojaka Nesto Carterja (20,60) za štiri desetinke. Jamajčanka Elaine Thompson je na 100 m tekla najboljši izid sezone na svetu (10,92).

Usain Bolt kljub prepričljivi zmagi ni bil zadovoljen, saj je želel teči pod 20 sekundami. Dejal, da si bo pogledal videoposnetek, da bo ugotovil, kje je delal napake. "Ni bilo videti, da tečem tako gladko, kot sem vajen. Mislim, da bom potreboval še nekaj tekem, da bom prišel v pravi ritem," je po tekmi dejal Bot.

Na pol stadionskega kroga je pred tem zadnjič tekel avgusta 2013, ko je zmagal na svetovnem prvenstvu v Moskvi. Svetovni rekorder na 100 in 200 metrov bo imel naslednji nastop na 100 metrov v Rio de Janeiru 19. aprila.

Osemindvajsetletni Bolt, ki ima šest zlatih olimpijskih medalj in osem zlatih iz svetovnih prvenstev, lani zaradi poškodb praktično ni tekmoval in je v sprintih prevladoval Američan Justin Gatlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.