Šport
1719 ogledov

Pogačar zablestel v puščavski vročini

dirka po ZAE Reševalni pas/Twitter
Kolesarji na dirki po Združenih arabskih emiratih so opravili s tretjo etapo.

Tadej Pogačar je zasedel drugo mesto na tretji etapi kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih.

Mladi kolesar s Klanca pri Komendi je zaostal zgolj za danes nepremagljivim Britancem Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), ki si je nabral več kot minuto prednosti pred slovenskim asom, članom domače ekipe UAE Emirates.

Pogačar je bil v ospredju zasledovalne skupine za Yatesom, ki ga ni bilo mogoče ujeti. Zato pa je Slovenec prepričljivo prikolesaril v cilj s prednostjo 33 sekund pred trojico ubežnikov.

Danes tretji je bil kazahstanski kolesar Aleksej Lucenko, član Astane, z istim časom sta v cilj prišla tudi Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ) in Poljak Rafal Majka (Bora-Hansgrohe).

Yates je z etapno zmago s finišem na Jebel Hafeet prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke, Pogačar je skočil na drugo mesto (+1,07), Lucenko je tretji (+1,35).

koronavirus Italija Koronavirus Šport Novi ukrepi v Italiji, prizadeti tudi Slovenci

Kolesarje čaka še en vzpon na Jebel Hafeet. Po današnji 184 kilometrov dolgi etapi z začetkom pri kolesarskem centru Al Qudra se bodo drugič podali na Jebel Hafeet v četrtek.

tadej pogačar ZAE Šport Slovenca tudi v drugo nista razočarala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.