Šport
21 ogledov

Pole Lorenzu, padec Pedrose

1/9
Žurnal24 main
Nedeljsko VN Velike Britanije v prenovljenem Silverstonu bo iz prvega startnega mesta začel Španec Jorge Lorenzo (Yamaha). Njegov rojak Dani Pedrosa (Honda) je ob koncu kvalifikacij padel.

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) bo nedeljsko dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu, peto preizkušnjo svetovnega motociklističnega prvenstva, začel z najboljšega startnega mesta. V kvalifikacijah elitnega razreda MotoGP je drugi čas za vodilnim v SP presenetljivo dosegel Francoz Randy de Puniet (Honda), tretji je bil Španec Dani Pedrosa (Honda). Španec je sicer tik pred koncem kvalifikacij padel in utrpel odrgnine na obeh kolenih, a bo na nedeljski dirki zagotovo nastopil. V pesku je ob koncu pristal tudi de Puniet, ki pa ni utrpel hujših poškodb. Iz druge vrste bodo začeli Italijan Andrea Dovizioso (Honda) ter Ducatijeva tovarniška voznika Američan Nicky Hayden in Avstralec Casey Stoner.

Dirka v prenovljenem Silverstonu je sicer druga brez aktulanega svetovnega prvaka Italijana Valentina Rossija (Yamaha), ki je na prejšnji dirki v domačem Mugellu hudo padel in si zlomil nogo.

Corti najboljši v Moto2
Italijan Claudio Corti bo začel s prvega mesta v kategoriji Moto2, za njim sta se v kvalifikacijah uvrstila Francoz Jules Cluzel in Nemec Stefan Bradl.

V najšibkejšem razredu do 125 ccm je bil v kvalifikacijah najboljši Španec Marc Marquez (Derbi) pred Britancem Bradleyjem Smithom (Aprilia) in rojakom Polom Espargarom (Derbi).

VN Velike Britanije, Silverstone, kvalifikacije (MotoGP):

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 2:03,308

2. Randy de Puniet (Fra/Honda) + 0,126
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 0,278
4. Andrea Dovizioso (Ita/Honda) + 0,687
5. Nicky Hayden (ZDA/ Ducati) + 1,024
6. Casey Stoner (Aus/Ducati) + 1,086
7. Ben Spies (ZDA/Yamaha) + 1,169
8. Marco Melandri (Ita/ Honda) + 1,247
9. Marco Simoncelli (Ita/ Honda) + 1,560
10. Colin Edwards (ZDA/ Yamaha) + 1,727

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.