Šport
17 ogledov

Polom zmajev v Linzu

ferguson telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Telemach Olimpija tudi po drugem kolu lige Ebel ostaja brez zmage. Ljubljančni so po domačem obračunu z Dunajem tokrat gostovali pri aktualnih prvakih v Linzu, ki so jih odpravili s kar 7:3. Zmaje čaka še veliko dela.

Po uvodnem porazu v Tivoliju proti Dunajčanom je hokejiste Telemach Olimpije v nedeljo čakal še drugi neugodni nasprotnik, aktualni prvak iz Linza v svoji dvorani, ki je bil tudi ranjen zaradi petkovega poraza s Celovčani. Toda začetek je bil kar spodbuden za zmaje, ki so v peti minuti povedli z igralcem več, ko je bil pred golom spreten novinec Jaka Ankerst. Dobro minuto kasneje so gosti krenili v hiter protinapad s tremi proti enemu, toda strel Mihe Pesjaka je nekdanji vratar zmajev Alex Westlund zaustavil.

Domači so izenačili v 15. minuti v veliki gneči pred ljubljanskim golom, potem pa so se črna krila razletela po ledeni ploskvi. Po 39. sekundah so prešli v vodstvo, tretjino pa končali z dvema goloma razlike.

Pravi potop Ljubljančanov pa se je začel v drugi tretjini, ko so kar štirinajst minut presedli na kazenski klopi. Linz, ki na prvi tekmi sploh ni dosegel gola z igralcem več v osmih poizkusih, pa je bil tokrat razpoložen tudi v tem elementu, dosegel je štiri gole zapored in v 34. minuti je bilo 7:1. Obetala se je prava katastrofa.

Do konca je slovenskim prvakom uspel le še "kozmetični" popravek z golom Anžeta Ropreta in Scotta Freemana. Zdaj sledi popravljanje forme pred novimi težkimi obračuni konec tedna na spektaklu v Puli proti Medveščaku, ki bo na sporedu v petek, 14. septembra, ter v nedeljo v Tivoliju, kamor prihaja največje presenečenje začetka sezone, hokejisti češkega Znojma.

Liga Ebel, 2. kolo:

Liwest Linz : Telemach Olimpija 7:3 (3:1, 4:1, 0:1)
Engelhardt (15, 33), Lukas (16), Oberkofler (18), Leahy (22, 31), Scholz (34); Ankerst (5), Ropret (38), Freeman (46)

Orli Znojmo : KAC Celovec 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
Medveščak : Salzburg 1:2 (0:0, 1:1, 0:0) - po kazenskih strelih
Graz 99ers : VSV Beljak 3:4 (0:0, 2:2, 1:1) - po podaljšku
Vienna Capitals : SAPA Fehervar 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Innsbruck : Dornbirner EC 5:6 (1:2, 1:2, 3:1) - po podaljšku

Komentarjev 1
  • esimslo 20:01 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro