Šport
24 ogledov

Predsednik "suspendiral" reprezentanco

Kdaj bodo Nigerijci spet zaigrali na mednarodnih tekmovanjih? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Za nekaj materiala v kategoriji "saj ni res, pa je" so danes poskrbeli v Nigeriji. Njihov predsednik Goodluck Jonathan je "ukinil" reprezentanco za naslednji dve leti zaradi slabih nastopov na SP!

"Gospod predsednik je ukazal, da se Nigerija umakne z vseh mednarodnih nogometnih turnirjev v naslednjih dveh letih, kar bi Nigeriji omogočilo, da reorganizira svoj nogomet," je povedal Ima Niboro, glavni svetovalec Goodluck Jonathana za odnose z javnostmi. "Ta direktiva je postala nujna po slabih predstavah Nigerije na svetovnem prvenstvu," je še dodal. Predsednik s pomenljivim imenom – Goodluck (angleška beseda za srečno) – bo s to potezo osrečil bore malo ljudi.

Opravičujemo se federalni vladi in vsem nogometnim zaljubljencem v Nigeriji, ker so "super orli" tako hitro končali svetovno prvenstvo.
Izjava nigerijske nogometne zveze

Kot je že znano, so Nigerijci zaključili tekmovanje že v skupini, ki so jo sestavljali Argentinci, Grki in Južni Korejci. Po čvrsti predstavi proti Argentincem (0:1), je sledila povsem spodobna tekma proti Grkom, ki jo je prelomila neumna izključitev (1:2), tako da na koncu remi z Južnimi Korejci ni bil dovolj (2:2).

V izjavi so na nogometni zvezi še zapisali, da se opravičujejo "federalni vladi in vsem nogometnim zaljubljencem v Nigeriji, ker so 'super orli' tako hitro končali svetovno prvenstvo". Nigerija naj bi v prihodnosti igrala več prijateljskih tekem, z namenom pridobivanja izkušenj. Švedski selektor Lars Lagerback naj bi ostal na svojem položaju, njegova naloga pa bo sestaviti širok program negovanja mladih talentov.

Naši statuti ne dovoljujejo nikakršnega političnega vmešavanja.
Izjava Mednarodne nogometne zveze

Kaj sledi za Nigerijce? Verjetno sankcije s strani Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki ne dovoli nikakršnih političnih vplivov na državne zveze, kar odločitev predsednika definitivno je. "Nismo dobili nobene uradne informacije od nigerijske nogometne zveze, toda pri FIFI je politika proti političnim vplivom zelo jasna. Naši statuti ne dovoljujejo nikakršnega političnega vmešavanja." Nigerijci septembra proti Madagaskarju sicer začenjajo kvalifikacije za nastop na Afriškem pokalu narodov leta 2012, a kaj, ko so "suspendirani". Tako se začenja novo poglavje v dolgem romanu fars na afriških nogometnih zvezah, ki kljub menjavanju selektorjev kot po tekočem traku iz leta v leto pričakujejo čudeže ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.