Šport
5453 ogledov

Prehitel ga je samo Luka Dončić

lamelo ball Epa
Branilec Charlotte Hornets je vstopil na "teritorij" slovenskega čudežnega dečka.

Dvajsetletni Lamelo Ball je bil prvo ime njegovega moštva Charlotte Hornets ob zmagi nad Indiano Pacers (118:121). Ameriški branilec je v slabih 40 minutah igre zbral 32 točk, 11 skokov in osem podaj, s čimer pa ni bil samo najuspešnejši Sršen v omenjenih treh kategorijah, temveč je po točkah, skokih in podajah prekosil tudi vse igralce nasprotnega moštva.

Košarkarski zvezdnik je s tem postal drugi najmlajši igralec v zgodovini, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Edini, ki mu je to uspelo pri nižji starosti, je Slovenec Luka Dončić.

luka dončić NBA Šport Dončić se je ogreval, toda ...

Ball še naprej iz tekme v tekmo dokazuje, da je eden najboljših košarkarjev v ligi. Tretji izbor drafta leta 2020 v letošnji sezoni beleži 19,6 točke, 7,6 skoka in 7,5 podaje na tekmo. Pohvali se lahko z odličnim odstotkom zadetih metov za tri točke (38,5%) in z natančno roko na črti za proste mete (92,7%).

201 centimeter visoki branilec je bil ob koncu lanske sezone imenovan za novinca leta, priznanje, ki ga je leta 2019 osvojil tudi Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice