Šport
67 ogledov

Preko Kolpe tudi Mezga

Mezga Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Po prestopu Gorana Cvijanovića v vrste Rijeke se na južno stran Kolpe seli še en bivši nogometaš Maribora. Dejan Mezga je tudi uradno postal novi član splitskega Hajduka.

"Igra na položaju ofenzivnega zveznega igralca, na desni ali pa na levi strani, po potrebi pa tudi v vlogi napadalca. Igra z obema nogama, je motoričen in izjemno tehnično podkovan, krasi pa ga tudi dobra igra v dvobojih," so po podpisu pogodbe z 29-letnim nogometašem, ki ima tudi slovensko državljanstvo, zapisali na spletni strani kluba, ki se je po zmagi proti kazahstanskemu Shaktharju prebil v zadnji predkrog Lige Evropa.

Mezga je svojo nogometno pot začel v rodnem Čakovcu, kjer je igral za NK Sloga, nato pa je mladinska leta preživel kot član Varteksa. Sledila je epizoda pri NK Čakovec, nato pa se je preselil v Maribor za katerega je v 159 prvenstvenih tekmah dosegel 39 zadetkov, v 28 pokalnih nastopih pa je prispeval 11 zadetkov. Vijoličaste barve je uspešno branil tudi v evropskih nastopih, saj je v 43 tekmah zabil 11 golov.

Mezga je s Hajdukom podpisal dveletno pogodbo, nosil pa bo dres s številko 78.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.