Šport
18 ogledov

Preobrat: Čop lahko nastopi!

Iztok Čop si je v Filadelfiji priveslal pokal iz čistega zlata. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Da bo le mir v hiši. Tako je razumeti preobrat v zadevi Čop. Veslaška zveza Slovenije je spremenila svojo ponedeljkovo odločitev in bo Iztoku Čopu prihodnji teden dovolila nastopiti z Olafom Tuftejem.

Veslač Iztok Čop na svetovnem pokalu prihodnji konec tedna na Bledu lahko nastopi skupaj z Olafom Tuftejem v dvojnem dvojcu za Norveško, je v sredo popoldne potrdil predsednik Veslaške zveze Slovenije Denis Žvegelj. Slovenija je prijavo Čopa v enojcu in dvojnem dvojcu že umaknila, kar je sprejela tudi Mednarodna veslaška zveza. Žvegelj je ob tem dodal, da so se na VZS za ta korak odločili tudi zato, ker Čop letos ni v reprezentančnem pogonu zveze. "Situacija je prinesla veliko nemira. Zdaj bo naša pozornost usmerjena v ustrezno pripravo in nastop slovenskih posadk," je še povedal Žvegelj.

"Ta nastop se meni ne zdi sporen, ker gre za en sam nastop. Predvsem pa gre za demonstracijo prijateljstva v športu in zdravega rivalstva," je v intervjuju za Žurnal24 v ponedeljek povedal Iztok Čop. "Moti me, ko pišejo, kakšne načrte imajo z mano letos, saj je selektor od 20. marca vedel, da letos nisem v reprezentančnem pogonu. Dogovorila sva se, da si vzamem tekmovalni premor. In zato se mi je zdela ta kombinacija v tem trenutku prava, saj z njo ne podiram nobenega sistema znotraj slovenskih reprezentanc," nam je v ponedeljek pojasnil Čop in zdaj so to dojeli tudi na veslaški zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.