Šport
3713 ogledov

Prepričan je bil, da je osvojil točko, nato doživel šok

Print Screen
Ameriški tenisač se je na boleč način seznanil z dejstvom, da ni konec, dokler ni konec.

Frances Tiafoe in Danil Medvedjev sta uprizorila eno najlepših teniških točk letošnje sezone. Pisala se je deseta igra drugega niza, Medvedjev pa je serviral za zmago s 2:0 v nizih.

Tiafoe je želel nasprotnika presenetiti z agresivno igro, zato je po ostri backhand diagonali krenil na mrežo, a je bil njegov volej preslab, tako da ga je Rus uspel "lobati". Hitronogi Američan je žogico ujel, nato pa na skrajšano žogico Medvedjeva tudi sam odgovoril z "drop shotom". 

Medvedjev je bil pravočasno na žogi, a je bil Tiafoe na mestu in žogico z nekaj napora poslal v prazno polje. Misleč, da je osvojil točko, je mreži obrnil hrbet in pričel slaviti, saj niti približno ni računal, da je nasprotnik še vedno v igri. A se je uštel.

Medvedjev je z zadnjimi atomi močmi žogico spravil v polje frapiranega 21-letnika, ki se je naučil pomembne lekcije.

Točka sicer ni krojila razpleta igre, saj je Američanu v nadaljevanu uspel brejk za izenačenje na 5:5, a je nato izgubil dve zaporedni igri in se poslovil z zidom 2:6, 5:7.

Frazo "ni konec, dokler ni konec" (ang: "it ain't over, 'til it's over"), ki je zelo priljubljena v športnem žargonu, je leta 1973 populariziral nekdanji igralec baseballa Yogi Berra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.