Šport
16 ogledov

Prevara severnokorejske reprezentance

Severna Koreja Kim Jong-hun Žurnal24 main
Severnokorejska reprezentanca je poskušala na SP v Južni Afriki izvesti prevaro. Tretji vratar sploh ni vratar, ampak napadalec. Fifa jih je pravočasno razkrinkala in tako bo prisiljen igrati le vratarja.

Iz Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so sporočili, da so spregledali namero severnokorejske reprezentance, ki je na seznam 23 potnikov za bližnje svetovno prvenstvo uvrstila le dva prava vratarja. Potrdila je, da nogometaš, ki je sicer napadalec, a ga je vodstvo ekipe na mundial prijavilo kot vratarja, ne bo smel zaigrati na drugem položaju. Severna Koreja bo na SP igrala v skupini G skupaj z Brazilijo, Slonokoščeno obalo in Portugalsko.

Selektor Severne Koreje Kim Džong Hun je kot tretjega vratarja na seznam za SP (11. junij–11. julij) v Južnoafriški republiki prijavil kar napadalca Kima Mjong Vona, vendar so pri Fifi pravočasno odkrili prevaro, tako da bo omenjeni igralec na mundialu lahko zaigral samo med vratnicama. Ob tem so pri Fifi še potrdili, da Severna Koreja nima pravice do menjave nogometaša, saj je zadnji rok za končni seznam potekel v torek.

"Reprezentančni seznami, ki so jih morali selektorji Fifi poslati do 1. junija, so dokončni in se jih ne da več spreminjati. Na teh seznamih ne sme biti več kot 23 igralcev, od tega morajo biti trije vratarji. Do izjeme lahko pride le v primeru resne poškodbe; takrat lahko reprezentanca zamenja igralca, a najpozneje do 24 ur pred prvo tekmo," so sporočili iz Fife.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.