Šport
21 ogledov

Prevc: "Žirija je dobro opravila svoje delo"

Peter Prevc EPA
Smučarski skakalec Peter Prevc je včeraj na tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju osvojil prve stopničke to zimo, potem ko je zaostal le za Čehom Romanom Koudelko. Do nedeljske tekme in drugega mesta je letos v svetovnem pokalu nanizal eno četrto, dve peti in deveto mesto, kar je njegov daleč najboljši start v sezono doslej.

Čeprav si je Peter Prevc po sobotni tekmi, ko je v finalu prikazal zelo dober skok in se povzpel z 11. na peto mesto, zaželel, da bi mu končno uspela dva dobra skoka na tekmi in ne le po eden, ta njegova želja za zdaj ostaja še neizpolnjena. Četudi je nedeljsko drugo tekmo na skakalnici Lysgaard zelo dobro začel, saj je prikazal odličen skok v prvi seriji, je žirija tekmovanja nato finalno zaradi spremenljivega vetra odpovedala, tako da so obveljali dosežki iz prve serije. In Prevc brez priložnosti, da bi napadel sam vrh.

"Pogoji so se res ves čas spreminjali, a mislim, da je žirija konec koncev opravila kar dobro delo. Lahko sem skočil v normalnih pogojih, naredil sem dober skok in seveda sem zelo zadovoljen," je po uspešnem vikendu na Norveškem dejal Prevc, ki se je letos na vseh petih uvodnih tekmah uvrstil med najboljšo deseterico.

"Eden drugega dvigujemo"

"Vesel sem prvih stopničk to zimo. Forma je na precej visoki ravni, saj sem bil na vseh petih tekmah sezone med najboljšo deseterico in sem lahko zadovoljen. Priznam, da sem kar malo čakal na te stopničke, a kot vemo, se jih izsiliti ne da in je treba biti potrpežljiv. Treba je bilo mirno počakati, da mi uspe tisti pravi skok," je razkril 22-letni skakalec iz Dolenje vasi.

Prevc je zadovoljen s tem, kako poteka sezona, zato gre lahko z mirno glavo in samozavestno na naslednje tekme ter, kot pravi, z upanjem na čim boljše skoke. Veseli ga tudi dejstvo, da je celotna ekipa na visoki ravni: "To je super, da vsi fantje skačemo dobro. In tudi bolje za vse, saj eden drugega na ta način dvigujemo."

Vsako tekmo posebej

Sezona se je šele dobro začela, a Prevca ne skrbi, kako bo zdržal dolgo poolimpijsko zimo, v kateri je na sporedu 37 tekem svetovnega pokala ter tudi nordijsko svetovno prvenstvo v Falunu konec februarja. Ne nazadnje je lansko sezono z olimpijskimi igrami v Sočiju in s svetovnim prvenstvom v poletih kronal s tremi kolajnami.

"Prepričan sem, da sezone ne bo težko zdržati. Vsaka ima približno enako število tekem, ne glede na to, ali gre za olimpijsko sezono ali ne. Treba se je pripraviti za vsako tekmo posebej, na vsaki je treba startati na polno in tako gre," je po prvih stopničkah to zimo, skupno pa že 14. na tekmah svetovnega pokala v karieri, še dejal Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.