Šport
17 ogledov

Prijateljska tekma dober obet za Deniča?

slovenija rokomet škof Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca se od danes naprej v polni zasedbi pripravlja za bližnji kvalifikacijski tekmi s Portugalsko za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Španiji. V tradicionalni pripravljalni tabor v Zreče sta v nedeljo prispela Dragan Gajić in Primož Prošt (oba Montpellier), danes pa še Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Slovenski selektor Boris Denič je na podlagi slabih izkušenj – Slovenija pred kvalifikacijskima ciklusoma za nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem leta 2009 in na Švedskem 2011 ni odigrala prijateljske tekme, nato pa izgubila s Slovaško in Madžarsko – je v letošnji načrt priprav za SP 2013 "vrinil" generalno preizkušnjo, z njo pa je tudi "razbil" monotonost priprav po koncu dolge klubske sezone.

Slovenija je na sobotni tekmi v Balatonfüredu ob Blatnem jezeru na kolena spravila Madžarsko z 29:26, za šestouvrščeno ekipo z letošnjega evropskega prvenstva v Srbiji pa je bil to le manjši preizkus znanja pred prvim slovensko-portugalskim obračunom, ki bo 9. junija v Ljubljani. Povratna tekma bo 16. junija v Guimarãesu.

"Tekma v Balatonfüredu ni bila optimalna. Madžarska je vseskozi igrala obrambo 6-0, Portugalska pa stavi na različico 5-1. Kljub temu je bil obračun z izjemno kakovostno vzhodno sosedo izjemno dobrodošel, ekipa se je po petih mesecih spet zbrala, igralci so se lahko znova začutili," je na novinarski konferenci v hotelu Dobrna v Zrečah uvodoma dejal Denič in dodal: "V Balatonfüredu smo odigrali dva dokaj enakovredna polčasa, po mojem mnenju pa smo zasluženo zmagali. Obe ekipi sta resda nastopili v nepopolnih zasedbah, kar pa nikakor ne zmanjšuje našega uspeha. Najbolj pomembno je, da so moji varovanci zadržali tekmovalni ritem pred izjemno pomembno sobotno tekmo v Stožicah."

Za Davidom Špilerjem je izjemno dobra sezona pri hrvaškem Zagrebu, eden najbolj raznovrstnih igralcev na svetu pa veliko pričakuje tudi od kvalifikacijskega ciklusa za SP 2013. "Namen je bil dosežen. Na Madžarskem smo ponovili nekatere zadeve na obrambo 6-0 in vnovič občutili tekmovalno napetost na reprezentančni ravni," je o tekmi v Balatonfüredu dejal Špiler in dodal: "Pred nami sta težki preizkušnji. Na obeh tekmah s Portugalsko bomo morali igrati zelo zbrano in disciplinarno. Morebiten slab dan te lahko močno oddalji od svetovnega prvenstva, na katerega se po dveh neuspešnih kvalifikacijskih ciklusih enostavno moramo prebiti."


Pod Deničevim vodstvom v Zrečah vadijo naslednji rokometaši:

- vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper);

- krilni igralci: Luka Žvižej in Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Dragan Gajić (Montpellier), Mario Šoštarič (Maribor Branik), Jure Sušin (Trimo Trebnje) in Jure Dobelšek (Cimos Koper);

- zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec in David Miklavčič (vsi Gorenje), Dean Bombač in Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb);

- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.