Šport
25 ogledov

Prva kolajna na 11. olimpijskem festivalu

olimpijski festival evropske mladine Peter Kastelic
V nedeljo so v turškem Trabzonu uradno odprli 11. poletni olimpijski festival evropske mladine, na katerem nastopa tudi 51 mladih slovenskih športnic in športnikov. Na stadionu Hüseyin Avni Aker, kjer je potekala slovesnost, je zagorel tudi olimpijski ogenj. Slovenci pa že do prve kolajne.

Na več kot dveurnem odprtju je zbrane športnike nagovoril turški premier Recep Tayyip Erdogan, ki je zbranim zaželel veliko užitka, posebej pa se je zahvalil evropskemu olimpijskemu komiteju, ki jim je dal priložnost organizirati ta dogodek. Nekaj besed sta spregovorila tudi tudi minister za šport Suat Kilic in predsednik evropskega olimpijskega komiteja Joseph Hickey. Ob koncu uradnega dela so na stadion prinesli olimpijsko zastavo, ki je nato zaplapolala na povsem polnem stadionu, ki sprejme dobrih 24 tisoč gledalcev, kasneje pa je zagorel še tudi olimpijski ogenj, ki mu je sledil dolg ognjemet. Ob navdušenju domačih gledalcev se je predstavila tudi uradna maskota iger Hamsi, ki predstavlja prebivalce mesta, ki so polni življenja in optimizma, torej prav takšni, kot so športniki in vsi, ki so tako ali drugače vpleteni v OFEM.

V ponedeljek čaka športnike in športnice prvi dan tekmovanj. Predstavili se bodo atleti, tenisači, telovadci, odbojkarice in plavalci, slednji pa lahko posežejo tudi po prvih medaljah. Od Slovencev bodo nastopili Nastja Govejšek (100 m delfin), Peter John Stevens (200 m hrbtno), Miha Bernat (200 m mešano), Gaja Natlačen (400 m prosto). V kvalifikacije se bodo podali tudi atleti. Nadaljnje nastope si bodo skušali prislužiti Jan Petrač (1.500 m), Tina Slejko (100 m) in Anja Benko (400 m). Slovenske odbojkarice se bodo v skupinskem delu najprej pomerile z Italijankami, začetek tekmovanj pa čaka tudi tri slovenske telovadce, Luko Kiška, Matica Pečana in Žigo Potočnika, ki se bodo predstavili v mnogoboju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.