Šport
20 ogledov

Prva smrtna žrtev Eura 2016

navijači severna irska EPA
Severnoirski navijač je prva smrtna žrtev letošnjega evropskega prvenstva v nogometu, ki so ga v uvodnih dneh zaznamovali hudi navijaški izgredi.

Iz Francije prihaja tragična vest o smrti severnorskega navijača, ki je postal prva smrtna žrtev Eura 2016.

Štiriindvajsetletnik je v poznih sobotnih urah omahnil osem metrov globoko s promenade na plaži v Nici. Tragedija se je zgodila pred nedeljsko tekmo med Severno Irsko in Poljsko, ki se je končala z zmago slednje (1:0).

Dogodek je potrdila francoska policija. ''Zgodilo se je pred tekmo Severne Irske in Poljske. Številni navijači so popivali na promenadi, ko je moški padel v globino. Prepeljali so ga v bolnišnico v Nici, kjer je umrl,'' je povedal predstavnik policije.

Možje v modrem so potrdili, da je navijač v vinjenem stanju poskušal hoditi po ozkem robu ograje in pri tem izgubil ravnotežje. ''Na vrhu je zelo malo prostora. Izgubil je ravnotežje. Padel je na glavo in utrpel hude poškodbe,'' so še sporočili iz Nice. 

Incident ni bil povezan z navijaškimi izgredi.

Kar nekaj severnoirskih navijačev je bilo v času tragedije vpletenih v fizično obračunavanje s Francozi. ''Približno 20, 30 mladeničev iz Nice je s steklenicami pričelo obmetavati severnoirske navijače. Situacijo je umirila policija,'' je sporočil britanski policist, ki spremlja navijače s Severne Irske.

''Žalosti me, da sem se zbudil ob tragični novici o smrti severnoirskega navijača v Nici. Moje misli so z njegovo družino in prijatelji,'' pa se je na dogodek odzval reprezentant Steven Davis.

Preberite še:

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Gigiiinjo 16:58 13.junij 2016.

    v nici francozov ne boste našli. tile mladeniči so pa muslimanskega porekla razni alžirci itd ki nonstop delajo sranja in razbijajo