Šport
30 ogledov

Prva "vezana" zmaga leta za Hercogovo

Polona Hercog Reuters
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z uspešnimi predstavami na turnirju v Charlestonu v Južni Karolini z nagradnim skladom 740.000 dolarjev. V drugem krogu je premagala domačinko Varvaro Lepchenko, 77. igralko sveta, s 6:3 in 6:2.

Polona Hercog, ki še naprej zaseda 38. mesto na lestvici WTA, se bo v naslednjem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja med tretjo nosilko Francozinjo Marion Bartoli in Rusinjo Vero Duševino.

Za 21-letno Mariborčanko je to šele prva "vezana" zmaga na glavnih turnirjih v tej sezoni. Na dosedanjih osmih turnirjih z izjemo kvalifikacij namreč še ni dobila dveh dvobojev v nizu. Hkrati pa je to njena tretja zmaga v zadnjih štirih nastopih; na prejšnjem turnirju v Miamiju jo je porazila njena potencialna tekmica v osmini finala, Bartolijeva.

"Danes sem tekmo začela precej bolj odločno kot v prvem krogu. Čeprav je Lepchenkova neugodna levičarka, s katero sem se do sedaj pomerila dvakrat in zmagala enkrat, sem se poskušala osredotočiti predvsem na svojo igro in igrati napadalno. Servirala sem zelo dobro in igrala agresivno s forehanda, backhand pa menjala s sliceom in spinom. V naslednjem krogu me čaka zmagovalka Bartoli – Duševina, kjer je favoritinja Bartoli. Najine tekme so precej pogoste," je po tekmi zapisala Hercogova.

Na turnirju v Charlestonu je v igri med dvojicami tudi Katarina Srebotnik, ki bo svoj uvodni obračun v navezi s Čehinjo Kveto Peschke odigrala v noči na četrtek po slovenskem času, tretja slovenska predstavnica Andreja Klepač pa se je že poslovila. S Poljakinjo Alicjo Rosolsko je izgubila prvi krog dvojic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.