Šport
22 ogledov

Prvi večni derbi po loteriji Olimpiji

acroni jesenice tilia olimpija 2011 Žurnal24 main
Prvi letošnji večni hokejski derbi na poletni ligi Rudi Hiti na Bledu je po izvajanju kazenskih strelov dobila Tilia Olimpija, ki je na koncu Acroni Jesenice ugnala s 4:3.

Najboljša slovenska hokejska kluba sta v oetek odigrala prvo tekmo v sezoni 2011/12. Na tradicionalni poletni ligi Rudi Hiti na Bledu so bili v tekmi 2. kola boljši hokejisti Tilie Olimpije, ki so Acroni Jesenice premagali s 4:3 (0:0, 1:1, 2:2; 1:0) po kazenskih strelih. V prvi tekmi drugega kola je beljaški VSV premagal ameriško študentsko selekcijo z 2:1.

Jeseničani in Ljubljančani so sredi pripravljalnega obdobja, zato tekma na Bledu še ni imela pravega tekmovalnega pomena. A kljub temu dvoboj rdečih in zeleno-belih vedno pritegne pozornost, na Bledu pa se na prvem derbiju sezone vsakokrat zbere veliko število ljubiteljev hokeja. Tudi v letošnji, že 19. izvedbi tega turnirja, ni bilo nič drugače. Blejska športna dvorana je ponudila pravo hokejsko kuliso, tribune so bile skorajda polne, rahlo terensko premoč so imeli navijači v rdečem.

Jeseničani, ki imajo v zadnjem času težave s sestavo ekipe, po sporu z vodstvom kluba je moštvo zapustilo pet tujcev, so se v novo sezono podali večinoma z mladimi domačimi igralci. V prvem kolu blejskega turnirja so imeli še nekaj težav z ameriškimi študenti, nazadnje pa le zmagali s 3:1. Ljubljančani so priprave začeli z manj pretresi kot njihovi tekmeci, v teh dneh so tudi pospešeno urejali status svojih neevropskih tujcev, da se ne bi ponovil lanski scenarij z zapletom zaradi dovoljenj za bivanje. Na Bledu pa so bili zmaji že v standardni postavi z vsemi tujimi okrepitvami.

Na ledu sta se ekipi v uvodni tretjini še ogrevali, tako da ne Michal Fikrt pri Jeseničanih ne Jean Phillippe Lamoureux pri Ljubljančanih v prvi tretjini še nista resneje posredovala. Druga je bila že bolj živahna, več od igre so imeli Ljubljančani, ki pa so bili tudi večkrat v številčni prednosti. Najlepšo priložnost je zapravil John Hughes, povedli pa so Jeseničani, ko je iz bližine zadel Jaka Ankerst. A je bil odgovor tekmecev hiter, le dve minuti pozneje je plošček čez golovo črto zbezal Anže Ropret.

V zadnji tretjini so bolje začeli hokejisti v rdečem. Izkoristili so številčno prednost, zadel je Lucas Vilham, ko pa so imeli sredi tretjine na ledu dva igralca več, v polno pa je zadel James Sixsmith, se je zdelo, da je ljubljanska barka potopljena. A so se Ljubljančani vrnili, najprej je znižal Eric Pance, tri minute pred koncem pa je po hitrem prodoru Fikrta premagal še Jaimie Fraser.

O zmagi so tako odločali kazenski streli, kjer pa je bil uspešen samo Fraser in zmaga je odšla v prestolnico.

Blejski turnir se bo končal v soboto s tekmama med Beljčani in Acroni Jesenicami ter Tilio Olimpijo in ameriškimi študenti.

Poletna liga Rudi Hiti, Bled, 2. kolo:

Acroni Jesenice : Tilia Olimpija 3:4 (0:0, 1:1, 2:2) - po kazenskih strelih
Ankerst (37), Hvila (44), Sixmith (49); Ropret (38), E. Pance (52), Fraser (58)

Študentska selekcija ZDA : VSV Beljak 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Hunter (37); Damon (1), Sleghier (8)

Komentarjev 1
  • zic 22:20 19.avgust 2011.

    ja, pa ja ni mogoče kdo dvomil, da ne bi zmagala olimpija???...žlindre s pogradi ne morjo več zmagovat!!!