Šport
6002 ogledov

Putin s hudimi obtožbami na račun MOK-a

Vladimir Putin Profimedia
Putin Mok obtožuje "etnične diskriminacije" Rusov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je Mednarodni olimpijski komite (Mok) danes obtožil "etnične diskriminacije" pred igrami v Parizu leta 2024, ker ruski in beloruski športniki ne smejo tekmovati pod svojimi nacionalnimi zastavami. Mok sicer še ni sprejel končne odločitve o morebitnem nastopu športnikov iz Rusije in Belorusije v Parizu.

"Po zaslugi Moka smo ugotovili, da povabilo na olimpijske igre ni brezpogojna pravica najboljših športnikov, ampak nekakšen privilegij in ga ne dobiš na podlagi športnih rezultatov, ampak z nekimi političnimi gestami," Putina na športnem forumu v Permu navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Igre same bi se lahko uporabile kot instrument političnega pritiska na ljudi, ki nimajo nič s politiko, in kot huda - v resnici - rasistična, etnična diskriminacija," je dodal ruski predsednik.

Mok je prejšnji teden suspendiral rusko nacionalno olimpijsko telo zaradi kršitve ozemeljske celovitosti članstva Ukrajine s priznanjem regionalnih organizacij v okupirani Ukrajini.

Rusija je februarja 2022 sprožila obsežno ofenzivo proti Ukrajini, njena soseda Belorusija pa je moskovskim enotam dovolila uporabo njenega ozemlja kot lansirne ploščadi, še navaja AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:21 20.oktober 2023.

    "Mok je prejšnji teden suspendiral rusko nacionalno olimpijsko telo zaradi kršitve ozemeljske celovitosti članstva Ukrajine s priznanjem regionalnih organizacij v okupirani Ukrajini." Potemtakem,naj isto naredijo Z Izraelom!!!

  • Avatar Andrej42
    Andrej42 05:49 20.oktober 2023.

    ZDA, Franciji, Veliki Britaniji, Izraelu bi morali prav tako za vedno prepovedati sodelovanje na OI. če imamo enake standarde za vse... ampak dvoličnost zahoda ne vidi svojih zločinov in Izrael celo podpiramo, čeprav že 75 let nezakonito okupirajo tujo državo.. SRAMOTA

  • Ajdemi___Pushi 05:44 20.oktober 2023.

    Aha, ne bo pa MOK prepovedal udeležbe smrdljivim židom, ki v Gazi zganjajo genocid nad Palestinci, na Z bregu pa okupacijo, preganjanje in aparthajd. Jebala jih dvojna merila.