Šport
9 ogledov

Raza: Gremo po prvo mesto

Tomaž Razingar bo eden najpomembnejših članov reprezentance. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Žurnal24 se je pred odhodom slovenske hokejske reprezentance na svetovno prvenstvo prve divizije v Litvi pogovarjal z novim kapetanom Tomažem Razingarjem.
 

Prebrite še:

Jan želi srečo, od Anžeta ni glasu

Novi kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar je ob koncu priprav zadovoljen z delom in fizično pripravljenostjo risov. Cilj v Litvi kljub odsotnosti nekaterih igralcev ostaja prvo mesto in vrnitev med elito.

Tudi Razingar se zaveda kaj pomeni odsotnost Anžeta Kopitarja. © Saša Despot

 
Na treningih je izgledalo, da ste se še posebej posvetili igri v obrambi?
Zavedamo se, da ta reprezentanca kot ekipa ne premore veliko nadarjenosti. Določene pomanjkljivosti lahko z obrambno igro in protinapadom nadoknadimo. Igrati bomo morali podobno kot smo doslej v skupini A. Nekaterih igralcev, na primer Iva Jana, ki je znal dati gol iz polpriložnosti, ni več v izbrani vrsti, zato bo treba zelo disciplinirano igrati v obrambi, veliko pa bo odvisno tudi od forme vratarja. Podobno je bilo vselej, ko je slovenska reprezentanca igrala uspešno.

Bi si želeli v reprezentanci tudi Anžeta Kopitarja?
Anže je izjemen igralec. Ni ekipe na svetu, ki si ga ne bi želela. In to ne le kot hokejista, temveč tudi zato, ker je super fant. Zdaj bodo ostali imeli več priložnosti za dokazovanje. Dejstvo pa je, da bi bilo moštvo z njim precej močnejše.

Razingar je mnenja, da so risi zelo dobro pripravljani na SP. © Saša Despot

 
V Hannovru ste na dveh tekmah popustili v odločilnih trenutkih. Ste se tokrat kaj več posvetili tudi psihološki pripravi?
Ne. Glede tega nismo imeli nič posebnega. Na olimpijskih kvalifikacijah v Hannovru smo res izgubili že dobljeni tekmi proti Avstriji in Japonski. Tudi sami ne vemo zakaj. Upam, da smo se iz tega marsikaj naučili in da se po vodstvu na tekmah ne bomo preveč premaknili v obrambo ter branili rezultat. To se je pri naši reprezentanci kar prepogosto dogajalo in ob koncu dvobojev rezultat ni bil ugoden za nas.

Ste pa tokrat imeli precej več časa za priprave kot pred potjo v Hannover ...
Res je. Še zlasti fizično smo na precej višji ravni. Večkrat sem omenil, da smo na Jesenicah v tej sezoni slabo trenirali, zato je bilo zdaj kar težko. In ko je težko na pripravah, je potem precej lažje na tekmah. Upam na pozitiven rezultat v Litvi. Želja je velika. V izbrani vrsti je kar nekaj novih obrazov, od prvega do zadnjega pa smo marljivo trenirali. Storili smo vse, da bi bila reprezentanca na prvenstvu divizije I uspešna. Zavedati se pa moramo, da manjka pet ali šest standardnih reprezentantov in z majhno bazo, ki jo ima slovenski hokej, jih je kar težko nadomestiti. Kljub temu gremo v Litvo po prvo mesto.

 
 

Nekaterih igralcev, na primer Iva Jana, ki je znal dati gol iz polpriložnosti, ni več v izbrani vrsti, zato bo treba zelo disciplinirano igrati v obrambi, veliko pa bo odvisno tudi od forme vratarja.

Tomaž Razingar

 
Kaj so prinesli mladi igralci?
Lahko jih samo pohvalim. Bili so izjemno borbeni in zato so si tudi priborili mesto v ekipi. Imajo kakovost in zaslužili so si priložnost za nastop na prvenstvu. Za njih je nekoliko lažje. Ne bomo igrali doma, zato ne bodo čutili toliko pritiska. Fantje bodo zagotovo dobro igrali v Litvi.

Je napočil čas za pomladitev reprezentance?
V Sloveniji je zelo majhen krog kakovostnih hokejistov. Če bi res želili pomladiti reprezentanco, bi se pojavilo kar nekaj problemov. V izbrani vrsti naj igrajo najboljši, starost vrhunskih športnikov pa se iz leta v leto dviguje. Ne igrajo leta, temveč ljudje, ki so sposobni nekaj pokazati na ledu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.