Šport
21 ogledov

Riescheva za stotinko, Tina osma!

Maria Riesch zmaga veselje proslavljanje slavje proslava stopnicke
1/9
Žurnal24 main
Maria Riesch je zmagovalka nedeljskega superveleslaloma v Aareju. Nemška smučarka je za stotinko sekunde ugnala Američanko Lindsey Vonn. Osma Tina Maze do pomembnih točk za skupni seštevek.
To je srečna zmaga, toda od časa do časa je dobro imeti srečo na svoji strani. To se mi ne dogaja vedno.
Maria Riesch

"What have I got to do ...?" (Kaj moram storiti, op. p.) se je po koncu superveleslaloma v Aareju spet spraševala Američanka Lindsey Vonn. Zvezdnica je odpeljala navidez brezhibno vožnjo, ki pa ni bila dovolj brezhibna za Mario Riesch. Nemke ni zmedlo niti čakanje na start, ki ga je povzročila poškodba domačinke Anje Pärson, za nameček pa je Vonnovo v cilju prehitela za vsega stotinko.

Zmaga, čeprav tesna, bi lahko imela izjemne posledice v napeti dirki za veliki kristalni globus. Vonnova je pred nedeljsko tekmo povišala pritisk nad vodilno Rieschevo, saj jo je dan prej ugnala na smuku, toda Nemka je odgovorila v velikem slogu in po petkovi zmagi v superkombinaciji slavila še na super G-ju. "To je srečna zmaga, toda od časa do časa je dobro imeti srečo na svoji strani. To se mi ne dogaja vedno," je po tekmi dejala Riescheva. "Zdaj močno upam (na veliki kristalni globus, op. p.), sploh po tem koncu tedna, ko mi je uspelo Lindsey dvakrat premagati. Mislim, da sem možnosti spet prevesila v svojo korist, in če že ne morem osvojiti več točk, jih bom zdaj poskušala čim manj izgubiti."

Po drugem mestu na smuku smo spet veliko pričakovali od Tine Maze, ki je želela prekiniti slab niz rezultatov v super G-ju. Črnjanka ni razočarala, čeprav v cilju ni delovala preveč zadovoljno, poleg osmega mesta pa je Mazejeva veliko pridobila tudi s slabim nastopom Elisabeth Görgl. Avstrijka trenutno zaseda tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, a se ji je Tina po današnjem nastopu še dodatno približala. Maruša Ferk je s startno številko 38 lovila uvrstitev med trideseterico, a ji z zaostankom dobrih dveh sekund in pol ni uspelo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Lahko še višje
"Danes je bilo težko, saj je bila slaba vidljivost. Poskušala sem tvegati vse, a sem hitro izgubila smuči pod sabo in skoraj padla. Izgubila sem nekaj časa, vendar sem načeloma dosegla dobro uvrstitev. Čeprav sem nastopila najbolje letos, sem v tej disciplini sposobna še višjih uvrstitev," je napovedala Mazejeva.

Ker ji je uspelo v treh dnevih osvojiti skupaj 192 točk pokala, je v skupnem seštevku pokala napredovala na četrto mesto; Elisabeth Görgl, tretja v seštevku pokala, je po sobotnem odstopu še drugič zapored nastop opravila slabo, z 21. mestom je dobila precej manj točk od Mazejeve ter je pred Črnjanko le še 41 točk. "Toda hitro se lahko vse obrne. Ta konec tedna sem osvojila precej točk, kar je dobra popotnica za naprej, tudi za tekme konec tedna v Trbižu," je dodala Mazejeva.

"Za Mazejevo je izjemen konec tedna. Danes je bila dobra na vsej progi, malo ji je zmanjkalo zaradi napake, ki jo je malo zmedla. Preveč je kritična do sebe in ko naredi napako, potrebuje dve ali tri vratca, da se ponovno 'spravi skupaj'. Verjetno se je tudi ustrašila, ker proga ni tako nedolžna, kot je videti po televiziji. Za nami je super konec tedna. Tina kljub bolezni zelo dobro deluje, tudi material in servis imamo dober. Ta konec tedna smo osvojili več točk kot v vsem januarju, ko se je zaradi serviserja zgodilo, kar se je zgodilo," je ocenil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Aare – svetovni pokal, superveleslalom (Ž), izidi:

1. Maria Riesch (Nem) 1:13.24

2. Lindsey Vonn (ZDA) +0.01
3. Julia Mancuso (ZDA) +0.79
4. Nicole Hosp (Avt) +0.81
5. Lara Gut (Švi) +0.87
6. Dominique Gisin (Švi) +0.98
7. Johanna Schnarf (Ita) +1.00
8. Tina Maze (Slo) +1.04
...
35. Maruša Ferk (Slo) +2.72

Odstopila:
Anja Pärson (Šve)

Svetovni pokal, skupno (po 26 tekmah):

1. Maria Riesch (Nem) 1516 točk
2. Lindsey Vonn (ZDA) 1320
3. Elisabeth Görgl (Avt) 748
4. Tina Maze (Slo) 707
5. Julia Mancuso (ZDA) 690
6. Tanja Poutiainen (Fin) 676
7. Marlies Schild (Avt) 544
8. Viktoria Rebensburg (Nem) 524
9. Anna Fenninger (Avt) 483
10. Lara Gut (Švi) 473
...
50. Maruša Ferk (Slo) 88
102. Ana Drev (Slo) 9

Superveleslalom (po petih tekmah):

1. Lindsey Vonn (ZDA) 460 točk
2. Maria Riesch (Nem) 329
3. Lara Gut (Švi) 250
4. Julia Mancuso (ZDA) 235
5. Dominique Gisin (Švi) 177
6. Anna Fenninger (Avt) 139
7. Anja Pärson (Šve) 137
8. Nicole Hosp (Avt) 121
9. Johanna Schnarf (Ita) 110
10. Andrea Fischbacher (Avt) 100
...
24. Tina Maze (Slo) 47
49. Maruša Ferk (Slo) 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.