Šport
8864 ogledov

Roglič: Takšne reči se ne bi smele dogajati

primož roglič kronometer Roglič je na uvodnem kronometru letošnjega Toura padel in osvojil 65. mesto. Tokrat ga je izdala tehnika, po menjavi kolesa pa je bil na koncu soliden 14.
Primož Roglič je veljal za enega od glavnih favoritov 20. etape dirke po Franciji, na koncu pa je zaradi tehničnih težav zasedel šele 14. mesto.

Slovenski junak 17. etape dirke po Franciji je imel na kronometru obilico smole in zaostankom 49 sekund zasedel 14. mesto.

Roglič je sicer veljal za enega glavnih favoritov za zmago, a so mu ponagajale tehnične težave. V nasprotnem primeru bi se zagotovo potegoval za najvišja mesta, kar je že pred začetkom etape napovedal tudi Chris Froome.

maciej bodnar Dirka po Franciji Šport Velika smola za Rogliča, sanje splavale po vodi

"Imel sem težave s kolesom, natančneje z zadnjim menjalnikom. Začelo se je že na startu po približno 500 metrih. Voziti sem moral v eni prestavi, dokler nisem zamenjal kolesa," je v pogovoru za RTV Slovenijo povedal 27-letnik.

S kolesom je pred dirko opravil pregled proge in nič ni kazalo, da bi se lahko pripetilo kaj tako nepredvidljivega. "Prvih 500 metrov je vse delovalo. Se zgodi. Nič nisem mogel storiti," je pojasnil Roglič, ki realne ocene o izgubi časa ni mogel podati. "Težko je reči. Če imaš težave že od starta, težko daš od sebe vse, kar bi lahko. Zelo težko je voziti z eno prestavo."

Razočaranje je bilo veliko, saj se mu je glede na dobro formo in karakteristike trase nasmihala nova vrhunska uvrstitev.

"Seveda sem razočaran. Mislim, da bi se lahko boril za zmago oziroma najboljša mesta. Škoda za zamujeno priložnost. Gremo dalje. Takšne reči se ne bi smele dogajati," je zaključil slovenski as.

chris froome tour de france Froome o Rogliču Šport Takšen status ima slovenski junak
Komentarjev 2
  • McClain 08:34 23.julij 2017.

    sam je pa to neverjetno, težave z zadnjim menjalnikom. Na cestnem kolesu enkrat na leto malo nastavim menjalnike, na gorskem prav tako, scistim, podmazem. Slednji je star 25 let, ima 100.000 prevoženih in še nIKOLI ni menjalnik zatajil. Vozim po ...prikaži več večini strme klance tu okrog. Zamenjane 3 stvari na biciklu od kar ga imam.

  • matermila 07:33 23.julij 2017.

    Kaj bi o tem lahko povedal njegov serviser?