Šport
3440 ogledov

Roglič ubranil rdečo majico, Pogačar zdrsnil

Vuelta Jumbo-Visma Epa
Razburljiva etapa je premešala karte v skupni razvrstitvi.

Pred začetkom današnje ravninske etape ni kazalo na tak razplet. Izjemen pobeg večje skupine kolesarjev je zaznamoval etapo, ki je postregla z zelo razburljivim dogajanjem, ko je v nekem trenutku že kazalo, da je ogrožena tudi rdeča majica Primoža Rogliča.

Glavnina, v kateri sta vozila Primož Roglič in Tadej Pogačar, je namreč za vodilno skupino, v kateri je vozil Nairo Quintana, zaostajala več kot 6 minut. Nairo Quintana je namreč pred začetkom današnje etape za Rogličem zaostajal 7 minut in 43 sekund.

V zaključku etape sta Primož Roglič in Tadej Pogačar ostala brez pomočnikov. V skupini, v kateri sta vozila nekaj deset zadnjih kilometrov, so bili še kolesarji Movistarja, ki so skrbeli za svojega favorita Alejandra Valverdeja, in kolesarji Astane. 

Etapo je dobil Philippe Gilbert. Povprečna hitrost v današnji etapi je bila 50,6 kilometra.

Na koncu je zaostanek glavnine znašal več kot pet minut, kar je bilo dovolj, da je Primož Roglič ubranil rdečo majico. Slabše jo je odnesel Tadej Pogačar, ki je zdrsnil s tretjega mesta. 

Trenutni vrstni red po 17. etapah je:

1. Primož Roglič
2. Nairo Quintana - + 02' 24''
3. Alejandro Valverde - + 02' 48''
4. Tadej Pogačar - + 03' 42'
5. Miguel Angel Lopez Moreno - + 03' 59'

Nairo Quintana 17. etapa Šport Vuelta: Roglič izgubil pet minut proti tekmecu, Pogačar zdrsnil s stopničk

Pred Rogličem in Pogačarjem še dve gorski etapi

Do konca dirke po Španiji so še štiri etape. Od tega dve gorski in dve ravninski. Najdaljša, 190,4 kilometra, bo sobotna etapa od Arenas de San Pedra do Plataforme de Gredos, kjer na zadnjem vzponu kolesarje čaka 15-odstoten klanec. 

Četrtkova etapa se bo začela ob 12.40 in predvidoma končala okoli 17.30. Kolesarji se bodo morali spopasti s štirimi vzponi prve kategorije.

Vuelta | Avtor: Cyclingnews.com Cyclingnews.com

V petek bo pred kolesarji še ena ravninska etapa od Avile do Toleda, vuelta pa se bo končala v nedeljo z nekaj več kot 106 kilometrov dolgo etapo s ciljem v Madridu. 

Komentarjev 5
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 16:48 11.september 2019.

    jutri bo pa zopet zaostal in to dobro vedo zato so ga pustili da je danes nadoknadil 5. minut......ni straha za Rogliča in Pogačarja

  • marsal 16:34 11.september 2019.

    današnja etapa je samo dokazala , da je bil včerajšnji podpis pogodbe Rogliča napaka ! Ekipa se je razpadla in zmaga Rogljiča je pod vpašajem !!!!!!