Šport
3386 ogledov

Roglič v skrbeh: "Mislil sem, da bo do zdaj že bolje ..."

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski šampion je razkril svoje stanje po nesreči na kriteriju Dauphiné.

Sloviti Tour de France je oddaljen le še dober teden dni. Primož Roglič je zmago na francoski pentlji postavil za glavni cilj letošnje sezone, toda priprave mu je pokvarila poškodba.

Kot ljubitelji kolesarstva gotovo veste, je Strahoveljčan v predzadnji etapi kriterija Dauphiné padel in staknil nekaj bolečih modric in odrgnin.

Bil je tako načet, da kljub skupnemu vodstvu na dirki v zadnji etapi sploh ni startal. Že takoj po padcu so mnogi začeli postavljati vprašanja, kaj to pomeni za Rogličev nastopu na Touru.

Tour de France 2018 Kolesarstvo Šport V primeru dveh okužb konec Toura za ekipo

V četrtek se je lanski zmagovalec španske Vuelte oglasil na družbenih omrežjih in razkril svoje zdravstveno stanje.

"Včeraj sem malce zavrtel pedala. Iskreno sem verjel, da se bom zdaj že počutil bolje po sobotnem padcu," je zapisal Zasavec. 

"Bomo videli, kaj bodo prinesli naslednji dnevi. Ostajam optimističen," je dodal Roglič, ki je odlično začel letošnjo skrajšano sezono.

Steven Kruijswijk Hendikep Šport Neprijetna vest za Rogliča

Roglič je zmagal na tridnevni dirki Tour de l'Ain, preden se je podal na Critérium du Dauphiné. Obe dirki sta se odvili v Franciji in na obeh je bil Slovenec dominanten v primerjavi z neposrednimi konkurenti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice