Šport
307 ogledov

Ris v avstrijski prestolnici

Rok Tičar Slovenija hokej Profimedia Rok Tičar (levo) v dresu Slovenije.
Član slovenske hokejske izbrane vrste je zamenjal klub.

Slovenski hokejski reprezentant Rok Tičar bo odslej igral za ekipo Vienna Capitals, je danes sporočil dunajski klub. Tičar je bil nazadnje član celovške ekipe KAC, tekmeca Dunajčanov v mednarodni ligi ICEHL.

Tičar je bil v zadnjih treh sezonah najboljši strelec celovške ekipe, pri 34 letih pa ima veliko izkušenj tudi iz nemške lige DEL ter ruske KHL.

V pestri mednarodni karieri je Tičar, že desetletje in pol tudi nepogrešljiv član slovenske izbrane vrste, po slovesu do domačega jeseniškega kluba igral za švedsko Timro, nato v Nemčiji za ekipi Krefeld Penguins ter Kölner Haien. Sledila je selitev v ligo KHL k slovaškemu Slovanu iz Bratislave, pozneje pa je igral še za ruske klube Avtomobilist Jekaterinburg, Torpedo Nižnji Novgorod in Sibir Novosibirsk.

Sezono 2019/20 je začel pri švedskem Oskarshamnu, potem pa se je preselil v Celovec, kjer je v sezoni 2020721 osvojil naslov prvaka lige ICEHL, po treh sezonah pa zdaj odhaja na Dunaj.

"Moja želja je bila ostati v Avstriji. Imel sem priložnost, da se preselim na Dunaj in sem jo izkoristil. Prvi vtisi so odlični, vesel sem, da sem tu. Ugotavljam, da sem najstarejši v ekipi, zato bom tudi pomagal mlajšim. Dunaj je bil kot tekmece vedno trd nasprotnik, upam, da bo tako tudi ostalo," je za spletno stran kluba dejal novi član Vienne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.