Šport
18 ogledov

Rola ugnal 30. igralca sveta

Blaž Rola EPA
Ptujčan Blaž Rola se je prebil v osmino finala teniškega turnirja serije ATP v Rio de Janeiru. Tekmec je dvoboj predal ob izidu 4:6, 7:6 in 4:1 za Slovenca.

Blaž Rola je v uvodnem krogu brazilskega turnirja premagal višje postavljenega Argentinca Leonarda Mayerja, ki je dvoboj predal v tretjem nizu po vodstvu Slovenca s 4:1.

Štiriindvajsetletni Rola, 92. igralec na svetovni jakostni teniški lestvici ATP, je prvi niz v dvoboju proti tri leta starejšemu in 62 mest višje postavljenemu igralcu izgubil s 4:6. V drugem nizu pa je po srditem dvoboju presenetil 30. igralca sveta ter dobil podaljšanp igro s 7:3. Mayer je v drugem nizu izgubil kar devet priložnosti za odvzem začetnega udarca. Ptujčan je v odločilnem tretjem nizu prevzel pobudo ter slavil, potem ko je Argentinec po dveh urah in dvajsetih minutah obračuna dvoboj s Slovencem predal.

Rola, ki je edini Slovenec uvrščen v najboljšo stoterico na lestvici ATP, se bo za mesto v četrtfinalu pomeril z dve leti starejšim domačinom in štiri mesta višje postavljenim igralcem Joaom Souzo. Gre za Roli dobro znanega tekmeca. Rola je doslej dobil vse tri medsebojne obračune na turnirjih serije challenger, medtem ko se bosta na turnirjih najvišjega kakovostnega ranga srečala prvič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.