Šport
52 ogledov

''Rosberg 100-odstotno kriv za nesrečo''

nico rosberg EPA
V razpravo o trčenju obeh srebrnih puščic na dirki za VN Španije se je vmešal tudi nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve.

V uvodnem krogu pete letošnje dirke prvenstva formule 1 sta trčila Lewis Hamilton in Nico Rosberg ter dirko končala v pesku. Pri Mercedesu so kljub razočaranju ob dvojni ničli diplomatsko zatrjevali, da nobenemu od njiju ne gre ničesar očitati, saj naj bi oba dirkala v skladu s pravili. 

Srebrni so si tako oprali roke in preprečili, da bi s podajanjem javnih sodb prilili olje na ogenj skrhanemu odnosu med obema dirkačema, ki sta incident videla nekoliko drugače.

Rosberg je priznal, da ga je Hamiltonov manever presenetil, a vodilni dirkač prvenstva se z dvojnim odstopom ni preveč obremenjeval; ne nazadnje je tako obdržal 43 točk prednosti pred moštvenim kolegom in naredil še en majhen korak proti svojemu prvemu naslovu svetovnega prvaka.

jacques villeneuve damon hill | Avtor: EPA EPA
Hamilton je odstop obžaloval, a ne zaradi Nemca v enakem dirkalniku, temveč zaradi ekipe, ki je trdo delala, da bi jima zagotovila čim boljše pogoje na prizorišču, ki ga dirkači F1 zelo dobro poznajo. Katalonsko dirkališče je namreč prizorišče testiranj dirkalnikov elitnega razreda.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je incident označila za običajno dirkaško nesrečo, s čimer se ne strinja nekdanji svetovni prvak (1997) Jacques Villeneuve.

''V 80. letih se kaj takšnega ni nikoli zgodilo, ker bi se pobili. Dandanes dirkači mislijo, da so v video igri. Tega se ne počne. Lahko se vprašamo, ali je bilo prav, da je bil Lewis tako agresiven, če pa želite nekomu naprtiti krivdo, je ta 100-odstotno na Nicovih plečih,'' je dodal kanadski dirkač, sin pokojnega Gillesa Villeneuvea.

''Nico je spremenil smer po tem, ko je Lewis že napadel. Tega se ne počne, zato tudi obstaja napisano pravilo. V dirkanju težko najdemo bolj nevaren in nepravičen manever. Iz tega vidika je imel popolnoma narobe,'' je zaključil 45-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.